Днешният ден отново раздели русенци в празничното им настроение. Тържества

...
Днешният ден отново раздели русенци в празничното им настроение. Тържества
Коментари Харесай

Тържествата за 9 май разделиха русенци

Днешният ден още веднъж раздели русенци в празничното им въодушевление. Тържества имаше както пред Паметника на починалите руски бойци, по този начин и на площад " Свобода ".

Пред Паметника на Альоша в Русе се събраха представители на генералното консулство на Руската федерация, партийни деятели на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", съветски жители, почитатели на мотоклуба " Нощни вълци " и под звуците на песни от руската ера се поздравяваха с Деня на успеха.

" Празникът 9 май за успеха над фашистка Германия на Съветския съюз. "

Пред Паметника на свободата пък от сутринта започнаха разнообразни събития, отдадени на Деня на Европа, в които основни участници са младежи и възпитаници. Организатори са офисът на " Европа Директно " и Международното сдружение " Елиас Канети ".

" Европа, това сме ние - аз, ти, той, тя, то, а не да приказваме, че тези от Европа вземат решенията, а пък ние единствено можем да им споделяме: Спрете, недейте, желаеме туй, желаеме онуй. И мисля, че настоящето държавно управление много ясно го споделя, че ние вземаме решенията взаимно с Европа. "

Това сподели проф. Пенка Ангелова, ръководител на сдружение " Елиас Канети ", по чиято самодейност малко по-късно с транспортен съд по Дунава ще пътуват представители на осем дипломатически задачи в страната, с цел да отбележат 15-ата годишнина от участието на България и Румъния в Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР