Днешните хора в зряла възраст са толкова зле със здравето,

...
Днешните хора в зряла възраст са толкова зле със здравето,
Коментари Харесай

Днешните млади са с 15 години по-възрастни от родителите си

Днешните хора в зрелост са толкоз зле със здравето, че организмът им е като че ли с 15 години по-стар, в сравнение с този на техните родители, когато са били на същата възраст.

Сегашните зрели хора доста по-често от предходните генерации страдат от високо кръвно, диабет и затлъстяване, породени от общо неприятно здравословно положение, демонстрира изследване, оповестено в сп. European Journal of Preventive Cardiology.

В това огромно и извънредно детайлно изследване в продължение на 25 години били изследвани 6000 зрели хора на 20, 30, 40 и 50 годишна възраст. Учените разкрили, че по-младите генерации имат „ неприятно метаболитно здраве ” – проблеми с метаболизма, водещи до нередовно кръвно и внезапни промени в тежестта.

Мъжете на 30 и няколко години са с 20% по-застрашени от наднормено тегло от своите татковци. Жените на 20 и нещо пък имат тъкмо два пъти по-висок риск от затлъстяване от тези, които са били 20-годишни преди десетилетие.

„ Младите генерации през днешния ден са 15 години напред във връзка с метаболитното си здраве ”, съобщи ръководителят на изследването Гербен Хуселге от Холандския народен институт за публично здраве и околна среда. Според него по-високите опасности значат, че младите генерации през днешния ден би трябвало да поставят още по-стриктни грижи за здравето си с образован метод на хранене и спорт. Изключително значимо съгласно него е и намаляването на пушенето, което се промотира с разнообразни закони в доста страни по света.

„ Възможно е в по-далечно бъдеще, вследствие на сегашните трендове за затлъстяване, продължителността на живота да стартира да понижава ”, предизвести още Хуселге. 
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР