Според изследователите това, което знаем за динозаврите от миналото, се

...
Според изследователите това, което знаем за динозаврите от миналото, се
Коментари Харесай

Нови открития: Първите топлокръвни динозаври може да са се появили още преди 180 млн. години

Според откривателите това, което знаем за динозаврите от предишното, се трансформира. Според ново изследване, първите топлокръвни динозаври може да са се разхождали по Земята преди към 180 млн. години. За да оценят произхода им, откривателите проучват над 1000 вкаменелости, климатични модели и родословни дървета на динозаврите. Те открили, че две съществени групи динозаври - измежду които са тиранозавър рекс и велоцирапторите - са мигрирали към по-хладни региони, което демонстрира, че може да са развили по-високи телесни температури. Третият тип динозаври, включващ бронтозаврите, се е придържал към по-топлите региони. Потомците на тези животни, топлокръвните птици, имат еволюирал метаболизъм.
През 60-те години се появяват доказателства, които удостоверяват, че птиците имат доста общи черти с динозаврите. Птиците са единствените късметлии, които не са измрели по време на астероидната злополука преди 66 милиона години. Вече имаме доказателства за пера от динозаври от Китай.
Алфио Алесандро Чиаренз, професор по палеонтология

Бъдещите проучвания дават обещание да проучат местообитанието на динозаврите дружно с тяхната диета и телесна температура, с цел да потвърдят в допълнение тази констатация.
Можем да разберем доста за тяхната биология, какъв брой дейни са били, може би дали са били по-социални. Екосистемите, в които доминират студенокръвни животни, са много разнообразни от тези, населявани от топлокръвните.
Алфио Алесандро Чиаренз, професор по палеонтология

Знанието по кое време динозаврите са развили постоянния си вътрешен термометър може да помогне на учените да отговорят на други въпроси за метода им на живот и за историята на еволюцията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР