Днешната внесена актуализация на бюджета е ненужна на този етап.

...
Днешната внесена актуализация на бюджета е ненужна на този етап.
Коментари Харесай

Паргов: Актуализация на бюджета трябва да е политика, не счетоводна сметка


Днешната импортирана актуализация на бюджета е ненужна на този стадий. Актуализацията на бюджета би трябвало да е политика, а не счетоводна сметка, съобщи ръководителят на групата на съветниците от Българска социалистическа партия Калоян Паргов по време на дебатите в СОС. Той бе безапелационен, че актуализацията би трябвало да е ориентирана към хората. Държавата и общините и Столична община като най-голямата и богатата са длъжни и би трябвало да поемат по-голямата част от обществената цена. Призивът да бъдем държавници и виновни сякаш стана просто куха фраза по метода, по който поднесохте бюджета. Той не е на госпожа Фандъкова. Този бюджет е на всички софиянци, акцентира Паргов.

Ако се върнат парите за настоящите поправки, бихме подкрепили актуализацията на бюджета, сподели от своя страна Иван Таков от групата на социалистите. Той отговори на обвиняванията на общинския консултант от ГЕРБ Стефан Марков, съгласно който Българска социалистическа партия нямат различни оферти по бюджета на Столична община. Таков изясни, че сега от левицата са предложили 20 ограничения, като част от тях са намерили място в отчета с антикризисните ограничения. Искаше ми се да видя в този отчет нещо, към което сме се обединили, преди да предлагаме нови такива, добави Таков. По думите му Групата на Българска социалистическа партия в СОС няма да поддържа актуализацията на бюджета не по политически, а по справедливи аргументи.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова изиска актуализация на бюджета на София от общинския съвет. Тя твърди, че се е посъветвала в водещи икономисти и че техните прогнози са по-мрачни от разновидността, на който общината се е спряла.

Фандъкова бе безапелационна пред съветниците, че стратегическите капиталови планове на града няма да пострадат, а задачата на желаната актуализация е да се подсигурява финансова непоклатимост.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР