Днес започва 70-ия фестивал на италианската песен „Санремо”. Той ще

...
Днес започва 70-ия фестивал на италианската песен „Санремо”. Той ще
Коментари Харесай

Започва 70-ия фестивал на италианската песен „Санремо”

Днес стартира 70-ия фестивал на италианската ария „ Санремо”. Той ще завърши на 8-и февруари когато ще бъдат излъчени спечелилите в категориите „ Известни” и „ Нови” артисти от общо 32-а участници в конкурсната стратегия. “Санремо” ще се излъчва непосредствено по първи канал на публичната телевизия РАИ.

За феновете на фестивала пристигнали в едноименният му град от цяла Италия, участниците в него към този момент дефилираха по аления килим водещ към спектакъл „ Аристон”.

От неговата сцена за първи път той ще бъде показан от Амадеус – неговият нов артистичен шеф, който е ефирен и радиоводещ. Ще му партнират 10 дами. Две дами от тях са на първенци: Джеорджина Родригес на футболната звезда Кристиано Роналдо, за което тя ще получи 140 000 евро. И Франческа София Новело – избраница на международния първенец по мотоциклетизъм Валентино Роси.

В състезанието вземат участие 24 артисти, измежду които Ирене Гранди, Марко Мазини, 75-годишната Рита Павоне, както и спечелилия от преди три години Франческо Габани, триумфирал преди този момент през 2016-а в категорията „ Нови изпълнители”. В тази група в този момент вземат участие осем артисти.

Специални посетители ще са Дзукеро, Джанна Нанини, Масимо Раниери, британецът Луис Капалди и други Предварителните прогнози сочат за победител рапърът Анастасио.

Град Санремо отбелязва своя фестивал с музейни експозиции и с концерти навън.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР