Днес властите на София преминаха към практическа реализация на отдавна

...
Днес властите на София преминаха към практическа реализация на отдавна
Коментари Харесай

Русия вижда в демонтажа на МОЧА неоправдано варварство

Днес управляващите на София минаха към практическа реализация на от дълго време кроените срамни проекти за разглобяване на Паметника на Съветската войска. Това се споделя в коментар на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова за демонтажа на монумента, оповестен в страницата на Посолството на Руската федерация в България във " Facebook ".

" Величествената скулптурна комбинация, издигната в символ на успеха над нацизма, от дълго време се е трансформирала в пленник на локалните политически игри и персоналните упоритости на обособени представители на ръководещия хайлайф. С лека ръка на фашистващите евроатлантици монументът безусловно се изпраща на бунището на историята ", акцентира Захарова.

Тя подчертва, че варварските дейности на българската страна нямат опрощение и амнистия . Мария Захарова показва още, че дейностите ма страната ни наподобяват изключително цинични на фона на галопиращ напредък на неонацистките настроения в Европ, деградиация във връзка с спазването на човешките права и чудовищна имитация на историята.

Според нея България от дълго време върви по пътя на реабилитация на нацизма , без да го вижда. Захарова добавя, че крайнодесни организации, които намерено предизвикват расовата ненавист и назадничавост, излизат отвън надзор. " Въпреки възбраните в София се организират шествия в чест на нацисткия колаборационист български военачалник Х. Луков ", отбелязва тя. По думите на представителя на съветското външно министерство у нас на държавно равнище се предизвиква нападателна русофобия, която всъщност не се различавала от расизма. Тя декларира, че настойчивите оферти на Русия за съвещания по отношение на по-нататъшната орис на паметника, планувани в член 14 от двустранния Договор за другарство и съдействие, били подценени от страната ни " без никаква стеснителност ".

" Смятаме разрушаването на паметника на общото ни минало за поредна враждебна стъпка на публична София , утежняваща така и така патовата обстановка в двустранните връзки. България още веднъж, както нееднократно се е случвало, избира неверната страна на историята. Самата тя ще би трябвало напълно да заплати следствията от това срамно решение ", акцентира Захарова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР