В същото време България не признава Тайпе и не поддържа

...
В същото време България не признава Тайпе и не поддържа
Коментари Харесай

Паси проведе форум за отношенията ни с Тайван, България не поддържа дипломатически връзки с острова

В същото време България не признава Тайпе и не поддържа контакти с острова, върху който искания има Китай.

На уеб страницата на българското Министерство на външните работи се показва, че България обичайно следва политика на " един Китай ", признава държавното управление на КНР като единственото законно държавно управление на Китай и не поддържа дипломатически връзки с Тайпе, написа Българска телеграфна агенция.

Снимки вижте тук> >

В семинара, проведен от Атлантическия клуб, взе участие Шърман Куо от представителството на Тайпе в Гърция , който съобщи, че Тайван продължава да отстоява демократичната си система. Той уточни, че демокрацията не може да бъде взета за даденост и изрази вяра полемиката във връзка с демократичната резистентност да бъде ползотворна.

" Демокрацията би трябвало да бъде защитавана ", сподели от своя страна Соломон Паси по време на полемиката и означи, че проекцията на положителното и злото, в библейските концепции в актуалния свят, можем да забележим просто в разделянето сред демокрацията и диктатурата. Той съобщи, че би приветствал задълбочаването на връзките.

Снимка: БТА

" Най-голямото обръщение от последните две ужасяващи години поради протичащото се в Украйна е, че не можем да одобряваме нищо за даденост ", разяснява и Дик Рош, министър по европейските въпроси на Ирландия в интервала 2002 - 2004 година и 2007 - 2011 година По думите му би трябвало да почитаме това, че хората имат разнообразни гледни точки и мнения.

Снимка: БТА

На семинара участваха някогашната посланичка в Съединени американски щати и вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова, както и президентът на Пан Европа България Гергана Паси, Бисерка Бенишева от организацията. Модератор на събитието е Ирина Недева от БНР, ръководител Асоциация на европейските публицисти - България.

Снимка: БТА

В началото на годината Европейският съюз приветства произвеждането на президентски и законодателни избори в Тайван и поздрави в прессъобщение " всички гласоподаватели, които участваха в това упражнение по народна власт ", съобщи тогава Франс прес.

" Европейски Съюз остава угрижен от възходящото напрежение в Тайванския пролив и се опълчва на всеки едностранен опит, ориентиран към смяна на статуквото ", се споделя в прессъобщението на представителя на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел. " Европейски Съюз акцентира, че мирът и стабилността в пролива са от значително значение за сигурността и благоденствието в района и света ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР