Днес в Шънджън се проведе тържествена юбилейна конференция, посветена на

...
Днес в Шънджън се проведе тържествена юбилейна конференция, посветена на
Коментари Харесай

Китай продължава стратегията си за по-широко отваряне към света

Днес в Шънджън се организира тържествена юбилейна конференция, отдадена на 40-годишнината от превръщането на града в специфична икономическа зона. Китайският държавен глава Си Дзинпин уточни в речта си, че все още Китай се намира в основен интервал от великото възобновление на нацията, съобщи Радио Китай.

През новата ера построяването на специфичните стопански зони би трябвало да се сложи на по-високо ниво, с цел да се подтикват по-нататъшните промени и отваряне на страната. Същевременно той приветства повече страни по света да се включат в промените и развиването на китайските специфични стопански зони, с цел да споделят изгодите от развиването на страната.

Създаването на специфичните стопански зони има за цел напредване промените и отварянето на страната, както и построяването на социалистическата рационализация. През август 1980 година в крайбрежните региони на Южен Китай първо бяха основани 4 такива зони: Шънджън, Джухай, Шантоу и Сямън, последвани от Хайнанската икономическа зона през април 1988 година

През последните 40 години зоните са образец за промените и отварянето на страната, трансформирайки се в казус в историята на международното развиване. Така да вземем за пример Шънджън, чийто Брутният вътрешен продукт през 1980 година е едвам 270 милиона юана, за предходната е достигнал 2,7 трилиона юана. По стопански потенциал той се класира на 5-о място измежду азиатските градове.

В умозаключение китайският водач още веднъж акцентира, че Китай изрично ще следва тактиката си за отваряне към света на основата на взаимната полза и общи изгоди, което ще облагодетелства както Китай, по този начин и останалия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР