Днес в Рим американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан

...
Днес в Рим американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан
Коментари Харесай

Ключова среща в Рим! Какво готвят на Путин

Днес в Рим американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан ще се срещне с китайския си сътрудник Ян Цзечъ и с Луиджи Матиоло - дипломатически консултант на италианския министър председател Марио Драги. Поводът е ескалацията на спора в Украйна.

Целта на срещата е „ да координира мощен интернационален отговор и да очертае световна тактика за сигурност “, се споделя в формалното известие.

Според наблюдаващите на Апенините диалозите сред американската и китайска страна в Рим са извънредно значими. Подчертава го синологът Франческо Сиши пред осведомителната организация Adnkronos. Той счита, че „ американците ще се опитат да убедят китайците да упражнят напън върху Русия за реализиране на мир в Украйна “.

Щом китайците вземат участие с почитан представители на своята дипломация, защото Ян Цзечъ е държавен консултант, това значи, че има интерес, само че е допустимо с Джейк Съливан да приказват и по други въпроси, е още мнението още Франческо Сиши, като прецизира, че надали Китай желае да обърне тил на Русия и да я изостави.

Администрацията на Байдън е недоволна от позицията на Пекин, който те считат, че е на страната на Москва. Съединени американски щати държат да покажат разочарованието си от нежеланието на Китай да окаже напън върху съветския президент Путин за преустановяване на нашествието в Украйна. В тази връзка членове на Камарата на представителите внесоха в понеделник законопроект, който би трябвало да блокира Китай да оказва помощ на Русия, заобикаляйки западните наказания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР