Днес в Пресклуб България златните“ момичета в състав Женина Трашлиева,

...
Днес в Пресклуб България златните“ момичета в състав Женина Трашлиева,
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Надявам се, че до края на годината и двете програми ще бъдат готови

Днес в Пресклуб България „ златните “ девойки в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получиха статуетката за Отбор на м. септември, а Весела Димитрова прибави следващ „ Златен трибагреник “ за Треньор на месеца, съобщи кореспондент на БГНЕС .

Дебютният успех на грациите на Световно състезание бе оценен като най-голямото достижение в света на спорта с голямо болшинство – 20 гласа от общо 24 медии, взели участие в постоянната анкета. Ансамбълът потвърди пред родна аудитория, че е заслужен правоприемник на олимпийските шампионки от Токио предходната година, откакто извоюва злато в многобоя и на топки и ленти на Световното в зала „ Арена Армеец “, а също по този начин си обезпечи олимпийска квота за Париж 2024. За бронзовия орден на Европейското състезание по волейбол до 20 година тимът на Мартин Стоев има 3 гласа, а националите по тенис за Купа Дейвис са с 1 глас .
Ансамбълът ни завоюва злато в многобия и на топки и ленти на Световното в София.
В класацията за треньор на месеца Весела Димитрова води с 18 гласа, Мартин Стоев е с 4 гласа, Валентина Иванова – персонален треньор на Стилияна Николова – има 2 гласа .

„ За нас е голяма чест да получим тази премия. Много сме радостни, че се представихме почтено на Световното състезание в София. Надявам се да продължим да радваме всички с нашите триумфи. Продължаваме да работим и да реализираме нови върхове. До Олимпийските игри в Париж има още доста работа да свършим, още доста надпревари, само че малко по малко ще стигнем до олимпийския връх. Не мисля, че работим по-спокойно след извоюваната олимпийска квота, тъй като задачите са едни и същи, и тренировките също ”, сподели Женина Трашлиева. Тя добави, че девойките се пробват да се абстрахират от огромните упования към тях след олимпийската купа на предходния отбор в Токио 2020.

„ Благодаря на всички, които са дали своят вот за нас и за тази хубава премия. Щастлива съм, че те са Отбор на месеца. Представиха се ослепително на Световното състезание в София и съм горда да бъда техен треньор ”, показа Весела Димитрова, която неведнъж е избирана до момента за Треньор на месеца от 2017 година насам.
Весела Димитрова.
Специалистката заяви, че са имали потребен лагер на Белмекен, с който постоянно стартира подготовката за новия сезон. Вече е съвсем готово новото комбиниране на топки и ленти, а за композицията на обръчи е определена музиката. В началото на февруари репортерите ще могат да ги видят за пръв път на контролното . „ Момичетата са доста стимулирани. Надявам се, че до края на годината и двете стратегии ще бъдат подготвени. Музиките са доста въздействащи, само че идната година няма да играем на български фолклор “, разясни още В. Димитрова. Тя е заложила най-малко с 2 точки повече за компликация, повече ще са точките за хореография и артистичност.

Вече е подготвена и спортната стратегия за идната година. Ансамбълът ще взе участие в 4 от 5-те Световни купи, на Европейското състезание в Баку и на Световното състезание във Валенсия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР