Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за

...
Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за
Коментари Харесай

В ареста Иванчева продължавала да изготвя документи в качеството си на кмет

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за премахване от служба на кмета на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева, арестувана по обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. 

Установено е, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с позволен достъп за рандеву, след което те са достигали до общинската администрация, написа Блиц.

По този метод тя е осъществявала от следствения арест дейности, ориентирани към действително практикуване на пълномощията на кмет на регион, макар задържането ѝ под стража. 

Припомняме, че кметицата на " Младост " Десислава Иванчева бе задържана зрелищно по време на приемане на рушвет. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвиняване, че са взели рушвет в изключително огромни размери. Инвеститорът Александър Ваклин упрекна кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на предприемача за градеж. Иванчева отхвърля обвиняванията. Тя е безапелационна, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин отвън общината, а при диалозите им обсъждали план за детска площадка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР