Днес ще преобладава облачно време. Преди обяд на места в

...
Днес ще преобладава облачно време. Преди обяд на места в
Коментари Харесай

Времето става по-студено за три дни

Днес ще доминира облачно време. Преди обяд тук-там в Западна България към момента ще вали дъжд, а в следобедните часове преваляванията ще са основно в Централна и Североизточна България. На обособени места ще прегърми. С до сдържан северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух, само че в Югоизточна България вятърът ще се задържи от юг-югозапад и там ще остане топло. Максималните температури ще са от 8°-10° в Северозападна България и Софийско, до 18°-20° в източните региони.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Само на изолирани места, към и след обяд, ще превали дъжд. Ще духа сдържан, най-вече южен вятър. Ще се задържи топло, с оптимални температури сред 14° и 19°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, тук-там в северните региони - до 3 бала.

Над планините ще е най-вече облачно. На доста места ще превалява сняг, под към 1300-1400 метра - дъжд. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към 0°. През нощта против понеделник в северозападните региони преваляванията краткотрайно ще спрат, облачността ще се раздра.

В понеделник още веднъж ще бъде най-вече облачно и в доста региони в Западна и Централна България ще бъде с превалявания от дъжд и с нараснала възможност за обилни количества тук-там в Югозападна България. Температурите ще се намалят още малко и в регионите с надморска височина към 700 метра в западната половина от страната в нощните часове и рано сутринта дъждът краткотрайно ще се примеси със сняг. Вятърът ще бъде със северна съставния елемент, слаб, в Източна България до сдържан.

Във вторник от югозапад преваляванията ще стопират, най-късно, едвам вечерта, в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили, по-късно и облачността ще стартира да се раздира. Дневните температури в Западна България едва ще се покачат.

В сряда ще има променлива облачност, съвсем без превалявания. Вятърът от запад ще се усили, след обяд ще стане северозападен. Ще стартира стопляне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР