Днес се навършват 34 години от падането на тоталитарната власт

...
Днес се навършват 34 години от падането на тоталитарната власт
Коментари Харесай

СТРЕС ТЕСТ: Мустафа Карадайъ изплува от нищото – похвали Доган

„ Днес се навършват 34 години от рухването на тоталитарната власт в България. След години историята ще регистрира приноса на Движение за права и свободи и господин Доган за успеха на демокрацията и за мирния преход в нашата татковина! “, това написа във фейсбук профила си депутатът от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Това са първите думи на някогашния ръководител на Движение за права и свободи след оставката му.

Както Narod.bg пръв писа, Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи. Ходът бе плануван от доста негови съпартийци. На рождения му ден почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган му пожела мяра в персоналния живот и в политиката, което мнозина разгадаха като жълт картон към проформа водача.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган пое оперативното управление на партията до свикването на национална конференция. Очаква се тя да е през януари или февруари и на нея водач да стане най-активният народен представител на Движението Делян Пеевски.

Реклама

„ Това е решение на ръководителя, мандатът му изтичаше на 12 декември, той е взел решение да го направи по-рано от това, не е нищо изключително “, по този начин съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява оставката на Карадайъ. По-късно пък стана ясно, че Делян Пеевски оглавява парламентарната група на Движение за права и свободи – към този момент еднолично.

Пеевски стана съпредседател на групата на придвижването на 16 октомври. Преди това ръководител на групата бе партийният водач Мустафа Карадайъ, а Пеевски бе елементарен член. Традицията е отпред на ПГ да са и партийните водачи, по тази причина и досега на поста са били единствено трима души – Ахмед Доган, Лютви Местан и Карадайъ.

В четвъртък оставка от поста зам.-председател на централния съвет на Движение за права и свободи подаде Ахмед Ахмедов. По същото време от партийния уебсайт изчезна цялата информация за състава на управителните органи на Движение за права и свободи. Липсват секциите за ръководител, членове на Централния съвет и на оперативното бюро. Мотиви за оставката му не се дават.

10 ноември 1989 година се възприема като начало на така наречен „ преход “. Ден след рухването на Берлинската стена, по време на Ноемврийския пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия в София дългогодишният комунистически водач Тодор Живков е освободен от длъжността общоприет секретар на партията, откакто 35 години е бил отпред на страната. Днес се навършват 34 години от началото на „ прехода “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР