Днес, преди началото на разпоредителното заседание на СГС, десетки близки

...
Днес, преди началото на разпоредителното заседание на СГС, десетки близки
Коментари Харесай

Делото за убийството на Евгения тръгва на 17 януари, докараха в окови съпруга ѝ


Днес, преди началото на разпоредителното съвещание на Софийски градски съд, десетки близки и другари на убитата Евгения, се събраха на кротичък митинг пред Съдебната палата с претенции за правдивост и пожизнен затвор за причинителите

Софийският градски съд отхвърли да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения Чорбанова за позволени нарушавания в обвинителния акт. Магистратите насрочиха делото за 17 януари. Подсъдими за закононарушението са брачният партньор на жертвата Орлин Владимиров и татко му Пламен.

Днесбе доведен от правосъдната защита окован.

Съдебният състав не откри и учредения да промени мярката за неотклонение на брачният партньор на убитата от непрекъснат арест в по-лека, защото има заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха признати гражданските им искове, на обща стойност 2 милиона и 300 хиляди лв., измежду които и този на малолетното дете на Евгения.

Делото за убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова ще продължи на 17 януари с разпит на първите 10 очевидци.

Междувременно близки на убитата в софийския кв. „ Лагера ” Евгения Владимирова се събраха на митинг пред Съдебната палата с претенции за обективна присъда за убийството, настоявайки за пожизнен затвор на упрекнатите.

На 12 ноември 2021 година, след едномесечно търсене, тялото на Евгения беше намерено в куфар край Перник. Съпругът ѝ разгласи, че жена му е изчезнала и даже се включи в издирването ѝ, оказа се, че неговият татко е оказал помощ за укриването на натрупа.

Ако бъде приет за отговорен 36-годишният Орлин може да получи 15-20 години „ отнемане от независимост ”, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Присъдата за татко му Пламен ще е по-лека, защото той е упрекнат в помагачество.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР