След катастрофата с кола на НСО, в която е пътувал

...
След катастрофата с кола на НСО, в която е пътувал
Коментари Харесай

Шофьорът на НСО от катастрофата край Аксаково е имал глоби за превишена скорост, показва справка на „Пътна полиция“

След злополуката с кола на НСО, в която е пътувал и Кирил Петков, справката в „ Пътна полиция ” сочи, че и двамата водачи имат прегрешения обратно в годините. Това изясни комисар Мария Ботева в ефира на Нова ТВ, разяснявайки случая с автомобил на НСО край Аксаково, при който почина лидерът на другата кола, а спътницата му бе откарана в тежко положение в болничното заведение във Варна, само че към този момент е без заплаха за живота.

„ Такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването. Примерно погрешно паркирано транспортно средство ”, изясни комисар Ботева.

Тя призна, че водачът на НСО е глобяван обратно във времето и за превишена скорост.

„ Пренебрежимо ниско превишения на скоростта. Общо четири регистрирани такива ”, посочи Ботева.

По отношение на знака „ Стоп ”, за който имаше информация, че водачът не е видял, тя сподели, че първичният оглед сочи, че знакът е подложен на вярното място.

Всички коли на НСО имат нужните документи, минават годишен механически обзор. Съответният автомобил също е минал, има подписана застраховка „ Гражданска отговорност ”. Когато става въпрос за такива организации, полицата е групова, изясни още комисар Ботева.

По информация на Българска национална телевизия проверяващите откриват с каква скорост се е движел автомобилът на НСО, който катастрофира през вчерашния ден край Аксаково. Назначени са експертизи, изискани са записи от охранителни камери по пътя, разпитани са очевидци. Сред тях и четиримата пасажери в автомобила – Кирил Петков, Найо Тицин и двамата чиновници на НСО.

Предполага се, че злополуката е провокирана от автомобила, който е лишил преимуществото на колата на НСО. Водачът на цивилната кола почина на място. Днес стана ясно, че е той е бил професионален водач.

Българска национална телевизия разполага с фрагментите от видеохранителна камера. На фрагментите, които демонстрират придвижването по пътя метри преди злополуката, се виждат единствено гумите на преминаващите коли. Вижда се,че джипът на НСО се движи доста по-бързо от останалите коли. А звуковата сигнализация се чува директно преди удара.

Камен Бойчев, който е бил очевидец на случая, споделя, че в резултат на жестокия удар цивилната кола е била смазана, а вратата от страната на водача – блокирана.

„ Тук изкарахме един кози крайник, да отворим вратите. Там вътре имаше мъж и жена. Дойдоха пожарната, пристигнаха Бърза помощ. Виждаме, че имат по-големи такива машини, ножици, посредством тяхната помощ към този момент тук събраха се доста от органите на реда и с тяхната помощ тогава изкарахме “, споделя очевидецът на случая.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР