Днес правителството взе решение и разпореди имот от публична държавна

...
Днес правителството взе решение и разпореди имот от публична държавна
Коментари Харесай

Държавният ВиК холдинг се сдоби с имот в центъра на София

Днес държавното управление взе решение и разпореди парцел от обществена държавна благосъстоятелност да стане парцел в частна държавна благосъстоятелност и да премине в капитала на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД.

По този метод, посредством записване на нови акции от страна на страната ще се усили капиталът на сдружението. Това излиза наяве от известие на преслужбата на кабинета.

Холдингът получава парцел, който се намира в центъра на София - ул. „ Париж “ № 11А и е с повърхност от 703 кв. м, ведно с две административни здания и движимите движимости, находящи се в тях. Там следва да бъде настанена администрацията на сдружението.

Решението за основаването на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД беше взето от Министерския съвет на 16 януари 2020 година Дружеството е със 100 % държавно присъединяване и с принципал министърът на районното развиване и благоустройството. Уставният му капитал е в размер на 1 милиарда лева На 28 април бяха определени членовете на Управителния съвет на най-младия държавен мастодонт - "Български ВиК холдинг " ЕАД: ръководител ще е Иван Иванов (шеф на Българската асоциация по водите), а членове - Илиян Илиев (директор на "ВиК Шумен " и Венцислав Тодоров (ръководител на Район "Самоков " на "ВиК София ").
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР