Днес отбелязваме Международния ден за борба с насилието над жени.

...
Днес отбелязваме Международния ден за борба с насилието над жени.
Коментари Харесай

The Cube: Посланията на лидерите в Международния ден за борба с насилието над жени

Днес означаваме Международния ден за битка с насилието над дами. Според формалната статистика всяка четвърта жена в България е жертва на домашно принуждение. Според данни на Организация на обединените нации половината от всички убити дами са жертва на сегашен или някогашен сътрудник. В обществените мрежи имаше извънредно доста апели през днешния ден за по-открито говорене по тематиката и въвеждане на политики за битка с този световен проблем.

Днес доста консуматори използваха и хаштага „ Да оцветим света в оранжево “ – самодейност за осведомление на обществеността по този огромен проблем, в която можем да се включим всички.

На доста здания беше издигнато и оранжево знаме, наред със знамената на европейски страни, в чест на дамите и битката с насилието над тях.

Много европейски водачи също обявиха поддръжката си за дамите. Роберта Мецола прикани към въвеждане на нови закони за отбрана над дамите. Урсула Фон дер Лайен написа, че безразличието няма място и опрощение.

Всички би трябвало да действаме дружно, с цел да един ден, светът бъде по-равноправен.

Може би обаче посланието на Антонио Гутериш бе това, което се споделяше най-вече и беше най-силно: Живеем във време, в което всички ние би трябвало да сме феминисти, в случай че желаеме насилието над дами и девойки да остане в историята.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР