Днес министърът на финансите Асен Василев назначи Стефан Белчев за

...
Днес министърът на финансите Асен Василев назначи Стефан Белчев за
Коментари Харесай

Стефан Белчев оглавява АДФИ

Днес министърът на финансите Асен Василев назначи Стефан Белчев за шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), откакто на 1 юли 2021 година освободи от длъжността досегашния шеф Георги Начев.

Стефан Белчев има 25 години професионален опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш. Завършил е магистърската си степен по стопанска система в СА „ Д. А. Ценов “ гр. Свищов. Притежава научна степен „ лекар по стопанска система “ с научна компетентност „ Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност “. Започнал е трудовият си път през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на „ Държавен финансов надзор “. Поетапно е притеглен като финансов специалист в Главно ръководство на „ Държавен финансов надзор “, като по-късно е работил като държавен вътрешен инспектор в Агенцията за държавен вътрешен финансов надзор. От 2006 е шеф на дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерството на финансите, а от 2016 - шеф на дирекция „ Методология на контрола и вътрешен одит “ в МФ.

Мотивите за смяна в управлението са основани на осъществени инспекции на успеваемостта на работата на АДФИ, по време на които е открито редовно несъблюдение на отговорностите по управление и надзор на активността на Агенцията и реализиране в задоволителна степен на главната цел на държавната финансова ревизия – отбрана на обществените финансови ползи. Направените констатации се отнасят за пропуски в образуване на работните процеси в АДФИ и фактът, че по по-голямата част от получените сигнали, тъжби и оферти от физически и юридически лица не са осъществени финансови инспекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР