Днес лихвените проценти по кредитните карти в САЩ са толкова

...
Днес лихвените проценти по кредитните карти в САЩ са толкова
Коментари Харесай

Все повече американци разчитат на кредитните си карти и това може да им излезе доста скъпо

Днес лихвените проценти по кредитните карти в Съединени американски щати са толкоз високи, че потребителите със салдо от $5000 би трябвало да платят спомагателни $1000 рента в течение на една година- Това показват данните от американското Бюро за финансова отбрана на потребителите, представени от CNN Business.

Как се стигна до тук?

Федералният запас на Съединени американски щати (Фед) нападателно повишаваше лихвените проценти тази година в опит да овладее инфлацията. На този декор нсе повече фамилии оттатък океана нямат задоволително пари и разчитат от ден на ден и повече на кредитните си карти, с цел да се оправят с високите разноски за живот.
 Как българите употребяват кредитни карти и какво най-често си купуват с тях?
Как българите употребяват кредитни карти и какво най-често си купуват с тях?

Показват данните от изследване

" През идващите месеци още повече хора ще се извърнат към своите кредитни карти, защото възходящите цени на артикули от първа нужда като храна и бензин понижават бюджетите им и заплатите просто не стигат ", сигнализират специалистите от Агенцията за наблюдаване на потребителите.

Заемите имат цена

Повече от 175 милиона американци имат най-малко една кредитна карта и към половината от дейните сметки нече дължат доста високи такси, тъй като са изхарчили доста повече пари на заем спрямо предходните години.

Лихвените проценти по кредитните карти са се нараснали, макар постоянния дял на притежателите на по-рискови ипотечни карти, исторически ниските съществени лихвени проценти и намаляващите проценти на погашение - мярка за сметки, считани за несъбираеми след просрочие.
 Goldman Sachs купува бизнеса с кредитни карти на GM за $2,5 милиарда
Goldman Sachs купува бизнеса с кредитни карти на GM за $2,5 милиарда

Идеята е да се употребяват колите като портали за електронна търговия

Основният лихвен % е този, който банките начисляват на най-силните си корпоративни клиенти и служи като пример за потребителските заеми. Още предходната година спредът сред главния лихвен % и междинния годишен процентен лихвен % (ГПР) по кредитните карти е бил рекордно висок - даже когато действителните просрочия и неизпълнения са паднали до рекордно ниски равнища.
 Revolut пуска кредитни карти в най-голямата стопанска система
Revolut пуска кредитни карти в най-голямата стопанска система

Британската компания продължава експанзията си

Агенцията за наблюдаване на потребителите в Америка разказва сегашната обстановка като " явно противоречие " на изхарченото с кредитни карти, по отношение на полученото възнаграждение, което надали ще докара до нещо положително. Както за потребителите, по този начин и за банките.

От своя страна в изказване представител на Асоциацията на американските банкери упрекна Агенцията на потребителите в " обезпокоително всяване на ужас и изобразяване на непълна картина на мощно конкурентния пазар на кредитни карти в страната и на задоволително финансово грамотните американски консуматори ".
 Руснаците натрупаха рекордни задължения по кредитни карти
Руснаците натрупаха рекордни задължения по кредитни карти

Дългът по тях е за пад 1 трилион рубли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР