Ако обмисляте да изтеглите потребителски кредит, то едно от най-сложните

...
Ако обмисляте да изтеглите потребителски кредит, то едно от най-сложните
Коментари Харесай

От къде да вземем потребителски кредит?

Ако обмисляте да изтеглите потребителски заем, то едно от най-сложните неща, които ще би трябвало да извършите е, да изберете заемодател. Коя институция ще ви предложи най-хубави условия? Как да намерите най-ниска рента? Дали въобще ще ви одобрят за подобен заем? Като цяло, в случай че имате постоянни приходи и добра кредитна история, то съвсем всяка банка ще ви даде потребителски заем. Разбира се, различен е въпросът каква сума ще ви бъде отпусната.

Ако ви би трябвало по-голям заем, да речем, над 50 000 лева, то заемодателят може да има по-строги условия. От друга страна, приемането на по-малка сума, да речем сред 10 000 и 20 000 лева, нормално е по-бърз и не толкоз комплициран развой., да вземем за пример, дават удобството за изтегляне на потребителски заем напълно онлайн и то за нула време. Имайте поради, че всяка една кредитна институция има разнообразни условия и условия. За да намерите най-хубавата оферта, която да дава отговор на вашите потребности, може да е належащо да извършите малко по-задълбочено изследване. По-долу ще разгледаме някои от факторите, които да обмислите и критерии, по отношение на които да оцените наличните варианти.

Потърсете кредитори, които са подготвени да дават сумата, от която се нуждаете

Това може би е първото нещо, което ще желаете да обмислите и да вземете под внимание. Преценете каква сума ви би трябвало - 10 000, 20 000, 50 000 лева - и кой заемодател е подготвен да ви ги отпусне. Различните институции правят оценка по друг метод допустимостта за разпределяне на заем и има възможност някои да не могат да ви дават сумата, която желаете.

Някои банки оферират огромни потребителски заеми, за суми над 30 000, 40 000 или даже 50 000 лева Добре е да имате поради обаче, че те ще имат и повече условия. Може би ще би трябвало да потвърждавате приход, да сте назначени на неопределен трудов контракт, да имате чисто кредитно досие и т. н. В някои случаи, банката ще изисква и гарант.

Всичко това, несъмнено е обвързано и с повече документи, и очакване. Така че, в случай че смятате да кандидатствате за огромен потребителски заем, не очаквайте, че ще получите средствата доста бързо.

От друга страна, вземането на по-малък потребителски заем става доста по-лесно, като в доста от случаите, може да заявите подобен онлайн. Изискванията нормално са по-малко, няма непотребна документи, нито излишно побутване по опашки. Едно от най-големите преимущества на потребителските заеми онлайн обаче е, че получавате средствата доста по-бързо, непосредствено в определена от вас сметка. И въпреки всичко, не забравяйте, че тук приказваме за суми до към 20 000 лева

Проучете какви погасителни проекти могат да ви предложат другите институции

Погасителният проект обрисува по какъв начин ще изплатите заема си и за какъв брой време. Той включва точния размер на месечната вноска, лихвата и периода за погашение. Имайте поради, че другите кредитори могат да ви предложат разнообразни погасителни проекти. Ето за какво, може да желаете да съберете няколко предложения и да видите, коя най-добре дава отговор на вашето финансово положение и цели.

Когато кандидатствате за потребителски заем онлайн, вие сами може да изберете каква сума да вземете и за какъв интервал от време. Въз основа на това, както и на настоящия лихвен %, заемодателят ще пресметна размера на вашата месечна вноска.

Обърнете внимание на таксите

Всеки заемодател има собствен личен набор от такси. Какви тъкмо ще бъдат те и в какъв размер зависи от изискванията на съответната институция. Някои от тях могат да включват:
Такса за кандидатстване; Такса за оценка на кредитоспособност; Такса за усвояване; Месечна такса за обслужване и др.
Всички тези такси могат да доведат до в допълнение оскъпяване на вашия заем. Имайте поради обаче, че не всяка институция ще ви начисли такса за кандидатстване, да вземем за пример, или такса за оценка на платежоспособност. Така че може да си коства да проучите и сравните изискванията на другите кредитори преди да изберете от къде тъкмо да заемете пари.
 Снимка 652241
Източник:

Сравнете изискванията по лихвите

Разбира се, лихвата е от значително значение, без значение дали става въпрос за бърз заем, ипотека или потребителски заем. Тя директно въздейства върху цената на заема и дефинира общата сума, която ще изплатите за целия период.

По-ниските лихви надлежно водят до по-ниски месечни вноски и понижават общата цена на заема. Ето за какво, е добре да сравните лихвените проценти, предлагани от разнообразни кредитори и да изберете този, който обезпечава най-изгодните за вас условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР