Днес изтича срокът, в който Центровете за обучение на кандидат-шофьори

...
Днес изтича срокът, в който Центровете за обучение на кандидат-шофьори
Коментари Харесай

Изтича важен за автошколите срок

Днес изтича срокът, в който Центровете за образование на кандидат-шофьори би трябвало да посочат пред министерството на превоза кои промени, свързани с обучителния развой, би трябвало да бъдат включени в нормативните документи в тази посока.

Държавата упорства преподавателите в автошколите да се назначават на трудов контракт и документите да се съхранява на електронен, а не на книжен притежател, както и да се сътвори обществен указател на образователните центрове.

Изпълнителният шеф на " Автомобилна администрация " Бойко Рановски разяснява:

Това е бъдещето и цифровизация на цялата хартия, която се води сега, ще се случи.

Другото, дали желаеме този отрасъл, този бизнес да излезе на ярко, дали желаеме преподавателите, които са най-важните, които предават своите познания и опит на претендент водачите, да бъдат предпазени, да бъдат на трудов контракт, а не това да бъде едно занимание, някаква спомагателна активност, каквото е, не знам тъкмо % сега, само че една огромна част за тях е спомагателна активност, те работят на трудови контракти на други места.

Тези неща би трябвало да се решат и периода, който им е даден до края на седмицата да бъдат в тази тенденция да можем да работим по съответни неща, които да променим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР