Днес Гърция изпрати военни части на помощ за отстраняването на

...
Днес Гърция изпрати военни части на помощ за отстраняването на
Коментари Харесай

Снегът предизвика хаос в Гърция и Турция

Днес Гърция изпрати военни елементи на помощ за отстраняването на вредите от необичайния изобилен снеговалеж в Атина, до момента в който в прилежаща Турция виелиците не престават да основават компликации, оповестява Асошиейтед прес. Снеговалежите в Източното Средиземноморие доближават чак до Либия.

Бурята в Атина във вторник, описвана от управляващите като най-силната от 20 години насам, покри със сняг града и античните монументи и остави елементи ог града без електроснабдяване и вода, предава Българска телеграфна агенция.

Части на армията бяха изпратени в помощ на екипите на гражданската отбрана за почистване на стотици повалени дървета, които засегнаха електрическата мрежа и препречиха пътища.

В региона на Атина над 800 дървета са засегнали далекопроводи, а други стотици за били повалени на остров Евбея.

В сряда времето в Гърция се усъвършенства, само че сериозните проблеми продължиха на изток в Турция, където виелиците засегнаха северната част на страната. За първи път от 15 години сняг валя и в Североизточна Либия, а поради преспите бяха затворени пътища и в Северна Сирия.

В Истанбул заледените пътища провокираха многочислени пътни катастрофи, а съгласно управляващите във високите елементи на града се е образувала до 50 см снежна завивка.

Анадолската организация заяви, че в окръг Аксарай, Централна Турция, са били ранени 22 души, откакто рейс е излязъл от пътното платно на замръзнал път.

В Източна Турция се оповестява за затворени пътища и учебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР