Днес, 21 юни, почитаме паметта на мчк Юлиан Тарсийски. Той

...
Днес, 21 юни, почитаме паметта на мчк Юлиан Тарсийски. Той
Коментари Харесай

Днес е страхотен празник, черпят три прекрасни мъжки имена!

Днес, 21 юни, почитаме паметта на мчк Юлиан Тарсийски.
Той е роден в Киликия – област в Мала Азия и е живял в град Тарс. Майка му е била ревностна християнка и възпитала своя единствен наследник да обича Господ и Неговия закон.
Император Диоклетиан влиза в международната история като безмилостен гонител на християните. По негова заповед са били избити безчет вярващи, които отказвали да се поклонят на идолите.
Едни от най-известните имена на мъченици са точно от епохата на Диоклетиан. Сред тях е и самият Св. мчк Юлиан. В продължение на една година младият мъж бил подлаган на всевъзможни изтезания и извращения, до момента в който най-после бил екзекутиран.
Всяко едно от мъченията Юлиан приел с религия и достолепие, стискал зъби, само че в никакъв случай не се отрекъл от Христа.
Тялото на мъченика Юлиан било изхвърлено в морето. След като научила за нещастието, сполетяла нейния наследник, майката на Св. мчк Юлиан също се съгласила да одобри мъченическа гибел.
След като тялото на Св. мчк Юлиан било изхвърлено на брега, благочестива и вярваща вдовица го прибрала и го занесла в Александрия. Там погребала плътта на мъченика с християнски почести. Св. Йоан Златоуст приказва Св. страдалец Юлиан, наименуван Тарсийски в своите беседи.
Днес имен ден честват мъжете с имена Юли, Юлиан, Юлиян.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР