Длъжни сме да отговорим на поредната доза, спекулации, манипулации, внушения

...
Длъжни сме да отговорим на поредната доза, спекулации, манипулации, внушения
Коментари Харесай

Нанков: Георги бре чети, Георги не чете и говори нелепици и глупости

Длъжни сме да отговорим на следващата доза, спекулации, операции, внушения и неистини на политическата партия, която преди няколко часа даде конференция по една тематика, по която нейните специалисти нищо не схващат. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков на ексклузивен незабавен брифинг в Министерския съвет. Повод за това станаха нападки на Българска социалистическа партия няколко часа по-рано. „ Асфалт не се яде, само че се краде”, сподели Свиленски пред медиите в алената централа във връзка на строителството и ремонтите на пътища. Той упрекна районното ведомство и АПИ, че девет месеца търсят способи да не дадат позволение за инспекция на 46 пътни сектора.

„ Георги Свиленски пита къде се возя - возя се там, тъй като съм поканен и имам какво да доклада. Той не е поканен, тъй като няма какво да каже и какво да регистрира. Какъвто е ръководител на предизборния щаб, подобен е и специалист по пътища и строително инженерство”, продължи ядосаният Нанков. Според него Българска социалистическа партия спекулират с обстоятелства и данни. АПИ в никакъв случай не била отказвала достъп до информация, а в противен случай - в границите на цялостен месец на социалистите се е предоставяла опция да се срещнат с купищата и тоновете строителна документи за пътищата, за които те желаят да се извърши инспекция.

„ При сътрудниците очевидно липсва експертиза. Ние ги попитахме кои специалисти ще ревизират документите и в коя лаборатория ще се извърши инспекцията - отговори не получихме. Нека Свиленски да пристигна да чете и да се запознае с информацията. Тук ще перефразирам една известна сентенция - Георги бре чети, Георги не чете и приказва нелепици и глупости”, съобщи заместник-министърът. Той уточни, че за Своге има обвинени и евентуално делото ще започва.

По мотив изказванията на Свиленски, че асфалт не се яде, само че се краде, Нанков сподели, че всички помнят какво се е случило през интервала на тяхното ръководство - след 2007 година по време на тройната коалиция, когато започнаха да идват първите европейски средства. „ Бойко Борисов спря договорите, които оскъпяваха пъклен доста градежа на пътищата. Ще ви дава и нужните документи за това. Нека Свиленски чете, че доста информация му пристигна и приказва погрешни неща. Пак ще повторя АПИ в никакъв случай не е отказвала информация ", безапелационен беше Николай Нанков.

В брифинга се включи и инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ. По думите му не би трябвало да се употребява името на организацията за погрешни внушения. „ Ние сме дали информацията на депутатите на Българска социалистическа партия. Осигурен е цялостен достъп до всички документи. Никой не пристигна да се запознае с информацията и ние почувствахме една насмешка с нас, тъй като се изискваше пъклен доста труд, с цел да подготвим документите. Беше употребен безусловно излишно един голям запас на АПИ. Ако те желаят още веднъж да се срещнат с информацията, да го създадат по надлежния ред и тя ще им бъде предоставена ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР