Джосеп Гуардиола даде първата си пресконференция, след като Манчестър Сити

...
Джосеп Гуардиола даде първата си пресконференция, след като Манчестър Сити
Коментари Харесай

Гуардиола: Оценявам много жестовете на Юрген Клоп и Карло Анчелоти

Джосеп Гуардиола даде първата си конференция, откакто Манчестър Сити публично завоюва седмата си шампионска купа на Англия. В нея испанецът благодари на Юрген Клоп и Карло Анчелоти за персоналните приветствени известия, които двамата са му изпратили, и съобщи, че задачата за идващия сезон си остава същата. Пеп разяснява и днешното решение на УЕФА за преместването на финала на Шампионската лига, както и положението на контузения плеймейкър Кевин Де Бройне.

" Бих желал да благодаря на всички, които ме поздравиха. Оценявам доста жестовете на Юрген Клоп и Карло Анчелоти. Юрген е ентусиазъм за мен. Той ме направи по-добър управител с неговите тимове в Борусия (Дортмунд) и Ливърпул. Накара ме да мисля доста повече за мачовете и противниците. Досега не съумях да отговоря на известията им, само че през днешния ден ще го направя. Оценявам го и им се удивлявам. Пандемията направи тази купа друга и специфична.

Титлата е значима, само че ние гледаме огромната картина. В последното десетилетие Сити завоюва пет трофеи, а в последните четири сезона - три. Това е необикновено. Най-много се гордея с работната нравственос, която поддържаме.

Целта през идващия сезон е същата. Всяка година противниците са по-силни. Ливърпул ще се завърне. Челси и Лестър постоянно са там. В Арсенал имат вяра на Микел Артета и ще създадат стъпка напред.

Щом от УЕФА са решили, ще отидем в Порто. Имал съм удоволствието да посетя Истанбул, само че откогато бях футболист на Барселона, не съм имал опцията да отида още веднъж там. Исках да играем там поради Илкай Гюндоган. За страдание, УЕФА реши да играем в Португалия, само че няма проблем.

Кевин Де Бройне към момента е контузен, само че се усъвършенства. Когато е подготвен, ще стартира тренировки. Само момчетата, които са на 100% във физическо отношение, ще имат късмет да играят във финала на Шампионската лига ", съобщи Гуардиола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР