Джонсън и Джонсън съкращава наполовина очакваните доставки на ваксини срещу

...
Джонсън и Джонсън съкращава наполовина очакваните доставки на ваксини срещу
Коментари Харесай

Проблем с една от ваксините: съкращават наполовина доставките ѝ

" Джонсън и Джонсън " редуцира на половина предстоящите доставки на ваксини против ковид за Европейския съюз тази седмица. Това разкри чиновник на Европейски Съюз пред " Ройтерс ". От компанията " Джонсън и Джонсън " към този момент не пожелаха да разясняват тематиката.

Това задълбочава проблемите с доставките, с които се сблъсква компанията, откогато стартира да доставя с ваксини Европейски Съюз през април, отбелязва организацията. Според контракта си с Европейски Съюз " Джонсън и Джонсън " се е задължила да достави 55 милиона дози от еднодозовата си ваксина през второто тримесечие на годината. След приключването на половината от този период обаче тя е доставила по-малко от 5 милиона дози, което е по-малко от 10 % от плануваното.

В допълнение към това забавяне компанията " редуцира доставките тази седмица на половина ", сподели чиновник, участващ в договарянията с производителя и добави, че не е ясно какъв брой дози ще бъдат доставени идната седмица. Служителят не посочи и какъв брой дози се чакат тази седмица.

" Разбираме, че има краткотрайно лимитирано понижаване на доставките, което се чака да бъде обезщетено на по-късен стадий ", съобщи представител на Европейската комисия, който отхвърли да уточни с какъв брой по-малко ще са доставените дози ваксина тази седмица. В международен мащаб от началото на пандемията броят на доказаните инфекции с COVID-19 надвишава 163 милиона. Смъртните случаи към този момент са над 3,3 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР