Джоан Роулинг е сред популярните личности, които не останаха безразлични

...
Джоан Роулинг е сред популярните личности, които не останаха безразлични
Коментари Харесай

„Хари Потър“ ще се разпространява безплатно за деца от Украйна

Джоан Роулинг е измежду известните персони, които не останаха безразлични към протичащото се в Украйна. Писателката ни подсети, че на фона на смразяваща война, всеки дребен жест е от голяма важност. Авторката на поредицата за момчето вълшебник даде за гратис четене седемте тома на „ Хари Потър “ на украински език в уеб страницата на Pottermore Publishing, оповестяват от „ Площад Славейков “.

Официалната страница в Twitter на “Toronto Television ” показа новината със фотосите на преведената версия на книгите, a Дж. К. Роулинг реагира на туита, като изрече поддръжката си към Украйна с хаштага #SlavaUkraini.

 

#SlavaUkrainihttps://t.co/SXO7arE5Oo
— J.K. Rowling (@jk_rowling) May 24, 2022
На своя уебсайт Pottermore Publishing разкриха, че ще работят с благотворителната организация на Джоан Роулинг, Lumos, с цел да осведомят за тяхната наличност. След началото на войната, от издателството обявиха, че дружно с екипа желаят да създадат нещо, въпреки и малко в символ на поддръжка.Така се захващат с задачата да намерят метод да създадат книгите за Хари Потър налични за четене онлайн гратис за всички фамилии, чийто живот е бил мощно обиден от спора. Пълният превод е бил публикуван преди година в украинско издателство.

На фона на ескалиращото напрежение в раздираната от война Украйна, този скъп ход има за цел да даде вяра на децата и да донесе дребен лъч светлина в сложни времена, в които най-малките са изправени пред най-големите тествания.

 

My favourite HP covers were by Ukrainian artist Vladyslav Yerko. pic.twitter.com/JMFY59ogl4
— John Rogan (@JRogan3000) May 24, 2022Путин цитира Дж. К. Роулинг. Реакцията ѝ не закъсня.


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР