Джо Байдън подписа законопроекта за повишаване на тавана на дълга.

...
Джо Байдън подписа законопроекта за повишаване на тавана на дълга.
Коментари Харесай

Джо Байдън подписа законопроекта за повишаването на дълга на САЩ

Джо Байдън подписа законопроекта за повишение на тавана на дълга. С това американският президент постави завършек на опасенията, че Съединени американски щати може да претърпят първия банкрут в историята си. 

В профила си в Twitter президентът съобщи, че работата по стабилизиране на стопанската система продължава.

 
Подписах двупартийното бюджетно съглашение, което предотвратява първия по рода си дефолт и в същото време понижава недостига, опазва общественото и здравното обезпечаване.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Според документа досегашният таван от 31,4 трлн. долара се отстранява до януари 2025-а, с цел да може държавното управление да продължи да тегли заеми и през новата финансова година. Така се заобикаля така наречен дефолт. При сходен сюжет страната стопира да изплаща отговорностите си.

До премахването на тавана се стигна след дълги договаряния сред републиканците и демократите. Промените бяха гласувани в американския Конгрес в точния момент, преди 5 юни, когато финансовото министерство на Съединени американски щати сигнализира, че страната ще изпадне в несъстоятелност.

Заради тази неустановеност организация Fitch стартира да обмисля намаление на кредитния рейтинг на Съединени американски щати и го остави под наблюдаване макар смяната в тавана на дълга.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР