Джинджифилът е добре известен като подправка в кулинарията, освен това

...
Джинджифилът е добре известен като подправка в кулинарията, освен това
Коментари Харесай

Рецепти с джинджифил топят мазнини

Джинджифилът е добре прочут като фалшификация в кулинарията, също така постоянно се употребява и в националната медицина за разнообразни болки. Оказва се, че той може да ни помогне и за събаряне на насъбрани килограми.

След празниците множеството хора стартират разнообразни разтоварващи диети – чаят от джинджифил може сполучливо да се комбинира с всеки хранителен режим. Преди да започнете да си вършиме отвари или други предписания с него, би трябвало да имате поради следните неща:

- Когато си вършиме чай или запарка, не прекалявайте с концентрацията на джинджифила;

- Освен всички потребни свойства, билката има и ободряващо деяние, тъй че не се предлага да се употребява преди сън;

 джинджифил

- Имайте поради, че джинджифилът има леко лют усет, по тази причина е най-добре към отварите да добавяте и малко пчелен мед;

- Можете да си приготвяте черен или зелен чай и към тях да добавяте парче джинджифил. Препоръчва се, изключително в случай че сте на диета;

- Желателно е, когато си приготвяте джинджифилов чай, да го прецеждате преди консумация, защото билката е много ароматна и усетът му може да стане настойчив и даже противен.

За да свалите килограми благодарение на джинджифил, предлагаме ви три предписания за чай. За първата ще ви бъде нужно 50 г джинджифил, литър вряла вода и скилидка чесън. Сложете корена и чесъна в подобаващ съд и залейте с водата – оставете ги да се запарят към двадесет минути. Прецедете и пийте напитката през целия ден по малко.

 джинджифилов чай

Другото ни предложение още веднъж е с корен от джинджифил, 1 л минерална вода, пчелен мед. Нарязвате корена на тънки филийки и го заливате с водата, след което слагате съда на котлона и изчаквате да заври. Когато стартира да ври, намалете котлона и го оставете да къкри към четвърт час.

След като се охлади изцяло, сместа се прецежда и към нея се прибавя супена лъжица мед. Ако обичате лимон, сложете и едно парче от него за по-приятен усет. Това количество е за един ден.

В случай че не ви харесва концепцията да пиете чая през целия ден, можете да си настържете корен от джинджифил и 1 ч.л. от настърганата билка да сложите да се вари в 200 мл вода. Оставете отварата да престои половин час, прецеждате, добавяте малко мед и пиете три пъти дневно в равни количества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР