Джаки Онасис, известна повече с фамилията на първия си съпруг,

...
Джаки Онасис, известна повече с фамилията на първия си съпруг,
Коментари Харесай

Пет причини Джаки Кенеди да е модна икона и днес

Джаки Онасис, известна повече с семейството на първия си брачен партньор, убитият американски президент Джон Кенеди, умира доскоро повече от две десетилетия. Днес Джаки Кенеди продължава да бъде считана освен за най-добре облечената първа дама на Съединени американски щати, само че и за една от стилните икони на всички времена. Ето пет аргументи за това.

 

Стилът " Джаки "



Жаклин Кенеди познавала чудесно преимуществата и минусите на тялото си и успявала да се облича постоянно по този начин, че да подчертае едните и да прикрие другите. Тя имала красиви плещи, само че дребен бюст, по тази причина не обичала деколтета, само че пък носела доста облекла без ръкави. Не харесвала ръцете си и постоянно слагала ръкавици, имала тънка талия и постоянно носела колан, постоянно във тип на ефектно вързана панделка. Цветовете на облеклата си заимствала от дрешника на британския кралски двор – никакви шарки и флорални претекстове, единствено едноцветни хубави нюанси и архитектурни елементарни кройки. Така Джаки Кенеди правела чудесно усещане, без да е претрупана с елементи, с които да засенчва брачна половинка си.

 

Шапката " Таблетка "



Неизменна част от описания нагоре обикновен и грациозен жанр, тази шапка била измислена особено за Джаки, само че бързо превзела света. Дори и през днешния ден този грациозен модел е обичан на дамите от висшето общество, измежду които и херцогинята на Кеймбридж.

 

Огромните очила



Джаки не харесвала лицето си – намирала го ъгловато и с остри скули, а очите си леко раздалечени, по тази причина предпочитала да я снимат в полупрофил и през множеството време носела оптимално огромни очила. Тя първа въвела модата на непрекъснатото носене на големи очила на обществени места, която наподобява няма да отмине скоро.

 

Европейските дизайнери



Джаки Кенеди била ходеща реклама на обичаните си европейски фешън марки, които с помощта на нея станали известни в целия свят. Тя обичала Balenciaga, Givenchy, Yves Saint Laurent, Ungaro, Dior и Chanel. Ботушите й били Charles Jourdan, обувките – Ferragamo, а чантата – Gucci. Впрочем обичаният модел на Джаки носи нейното име и е част от сбирката на Gucci и до през днешния ден.

 

Валентино Гаравани



Дружбата на Джаки с дизайнера е обособена глава от историята на модата. За първи път тя видяла облекла на Валентино през 1964 година и незабавно си поръчала шест рокли от сбирката му haute couture. Джаки била най-преданата му клиентка и с помощта на нея Валентино станал обичан на американките. Когато се омъжвала за Аристотел Онасис, Джаки естествено била с рокля на Валентино, която станала най-популярната рокля на стилната къща. Валентино я възпроизвеждал за други булки още 29 пъти!

Save
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР