Дистанцията между Тотнъм и един от най-добрите му футболисти –

...
Дистанцията между Тотнъм и един от най-добрите му футболисти –
Коментари Харесай

Финансовият инат на Тотнъм гони един от най-добрите

Дистанцията сред Тотнъм и един от най-хубавите му футболисти – централния бранител Тоби Алдервейрелд се усилва с всеки минал ден. Твърдото отвращение на клубния необут Даниел Леви да удовлетвори финансовите искания на белгийския национал най-вероятно ще накарат високо ценения бранител да си потърси нов клуб, написа вестник „ Дейли Мейл”.

Тотнъм губи значим състезател чак до април

28-годишният футболист кара своя трети сезон с екипа на „ шпорите”, като съвсем незабавно след идването си в Северен Лондон се утвърди като съществена фигура. Бившият ас на Аякс минава за един от най-класните на своя пост във Висшата лига, по тази причина възможна разлъка ще бъде сложен за преглъщане удар.

В момента Алдервейрелд получава по 50 хиляди английски лири седмично, което е много непретенциозно в съпоставяне заплатите на останалите топ бранители в Премиършип. Белгиецът има контракт с Тотнъм до лятото на 2019 година и упорства да се изравни с най-скъпоплатените в тима, което е значи повече двойно нарастване в парите.

Алдервейрелд не е покрай нов контракт с Тотнъм

„ Шпорите” към този момент не са съгласни и се успокояват с мисълта, че разполагат с едностранна алтернатива за продължаването на договора с още 12 месеца. Същевременно обаче в него е залегнала освобождаваща уговорка за 25 милиона паунда, която може да бъде задействана във всеки един миг.

Предвид относително ниската сума не е чудно, че Манчестър Сити демонстрира безжалостен вкус към Алдервейрелд. Ако договарянията сред играча и Тотнъм дефинитивно се провалят, а пък бранителят поеме към различен отбор, то тогава Даниел Леви за следващ път ще би трябвало да дава отговор на неуместни въпроси по отношение на структурирането на заплатите в тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР