Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издава по електронен път

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издава по електронен път
Коментари Харесай

Електронни удостоверения от ДНСК пестят пари и време на бизнеса


Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) издава по електронен път удостоверения на компаниите за регистриране в регистъра на консултантите за оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване на строителен контрол. Услугата е част от ограниченията, които Министерството на районното развиване и благоустройството подхваща за облекчение на административната тежест и възстановяване на изискванията на обслужване на бизнеса.

Също по електронен път вложителите могат да заявят настъпили промени в наличието на издадено удостоверение/лиценз. Удължаването на периода на издаденото удостоверение/лиценз, с пет години, също може да стане по електронен път. В този случай, за облекчение на бизнеса, се подава единствено една декларация, без да са нужни други документи за компанията и нейните екипи, както това се изисква при даване на услугата в книжен варинт.

При подаването на документи за уверение за регистриране в регистъра на консултантите за оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване на строителен контрол към този момент не е належащо показване на уверение за съществуване на финансови отговорности към Националната организация за приходите. За последните шест години ДНСК е издала към 750 удостоверения за надзорна активност на компании от цялата страна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР