Министър Малинов обяви, че има уверението на АЕЦ Козлодуй“, че

...
Министър Малинов обяви, че има уверението на АЕЦ Козлодуй“, че
Коментари Харесай

Съобщиха с колко ще поскъпне тока от 1 юли 2024 г.!

Министър Малинов разгласи, че има уверението на АЕЦ „ Козлодуй “, че в понеделник в идната седмица ще подадат ново заявление с по-нисък % на нарастване на цената в микса на контролирания пазар. Увеличението на цената може да бъде минимално в границите на „ инфлационните процеси “ в последната една година, уточни Малинов.

Съобщиха с какъв брой ще нарастне тока от 1 юли 2024 година!

19.05.24 19:19

Разкрита е: Новата президентка на Северна Македония е наследница на благороден български жанр

19.05.24 18:53  БЕто какъв брой милиона заплаща правитеслтвото на Сакскобургготски за парцелите

Симеон II се готви за отвъдното: Написа в наследството си къде желае да бъде заровен

19.05.24 18:29

Автоджамбазите Пуйката, Хастара, Чекията, Софиянеца, Гопето и Лъвицата захранвали Русия с крадени джипове

19.05.24 18:19  Китай не желае да играе

Росен Плевнелиев с доста тежки думи за Сърбия!

19.05.24 17:27

Министърът не се нае да каже с какъв брой % може да нарастне цената на тока, само че допусна, че може да е … с 5-10%, само че все пак прикани медиите да изчакат заявката на АЕЦ „ Козлодуй “.

Малинов беше безапелационен, че излизането на свободния пазар на електрическа енергия на битовите клиенти е необратим развой.

„ Това, което бе признато като изменение в Закона за енергетиката за отлагането на либерализацията не анулира цялостната либерализация от 1 януари 2026 година Ще бъде основана вярната осведомителна акция за метода и средствата, които би трябвало да употребяват след въвеждането на цялостната либерализация – по какъв начин да ръководят при един свободен пазар своята консумация на електрическа енергия “, посочи Малинов.

Той предвижда, че една част от семействата ще се оправят добре със свободния пазар на електрическа енергия спрямо други, като по-възрастните. Те обаче са финансово най-изнемогващите.

Министърът осведоми, че ще има и часови диапазон, в който ще има евтина електрическа енергия и ще има такава с по-висока цена. Владимир Малинов изясни още, че с цел да няма енергийно небогати семейства, ще бъде направен обществен проект за климата.

Източник: бТВ

Още вести четете в: Бизнес, България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР