Германия ще претърпи сериозни икономически последици, ако евентуално напусне ЕС,

...
Германия ще претърпи сериозни икономически последици, ако евентуално напусне ЕС,
Коментари Харесай

Германия ще претърпи сериозни икономически последици, ако евентуално напусне ЕС

Германия ще претърпи съществени стопански последствия, в случай че вероятно напусне Европейски Съюз, споделят в изследване откриватели от Германския стопански институт (IW), предоставено на ДПА.
Едно такова мислено излизане от Европейски Съюз, пишат в разбора си икономистите, " би могло умишлено да провокира тежка икономическа рецесия и трайна загуба на богатство за популацията в Германия ".
ДПА отбелязва, че крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " желае отчасти да обърне посоката на европейската интеграция. Според тях Европейски Съюз би трябвало да бъде единствено стопански блок и група по ползи на свободно свързани между тях обособени страни.
Изследователите от основания в Кьолн институт предвиждат също, че пет години след вероятно излизане на Германия от Европейски Съюз може да се чака спад на действителния БВП с 5.6 % или към 690 милиарда евро (751 милиарда долара).
Пет години след такава стъпка могат да бъдат закрити и към 2.5 млн. работни места. Това е почти равностойно на загубите при пандемията от ковид и рецесията с енергийните разноски след съветското навлизане в Украйна, се споделя в изследването на института.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР