Един психолог се завръща от Чикаго в Асеновград, за да

...
</TD
>Един психолог се завръща от Чикаго в Асеновград, за да
Коментари Харесай

Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично място до Пловдив

Един психолог се завръща от Чикаго в Асеновград, с цел да се събере със фамилията си и да възроди едно от емблематичните места в града - едно от заведенията на основната улица.

Макар и безапелационна, че в никакъв случай няма да се върне в България, след 15 години в Америка, през днешния ден адресът в персоналната карта на Антония Николова още веднъж е Асеновград.

" По-хубаво от тук няма, само че с цел да го схвана, се наложи да отпътува за чужбина. Всеки гради своя път и има друг път да стигне до това, което е значимо за него - моят беше Америка ", показа Антония пред телевизия

Безвъзвратно изгубеното време и пропилените мигове с околните хора връщат Антония вкъщи.

" Дойдох си краткотрайно, защото майка ми претърпя доста тежка сърдечна интервенция. Първоначално взех решение да се прибера за тези две седмици, те станаха месец и в границите на този месец от работа към този момент ми не разрешиха да работя от чужбина, което ме подтикна към обстановка, в която към този момент нямах приходи. Направих си равносметка, че една къща и една работа не костват миговете с майка ми и татко ми, това е скъпо. Реших да се върна, да продам къщата там и да си дойда вкъщи ", описа Антония.

Пътят на осъзнаване е дълъг. За Антония стартира още когато следва във Варна. Учи " Психология на развиването " и не след дълго печели зелена карта за Америка. Не мисли доста и стяга куфара - отпътува през 2008 година Не губи време, а стартира да учи магистратура - компетентност " Организационна и консултативна логика на психиката ", специализира се и в " Личностни разстройства ". Като максимален триумф дефинира цялостното изцеление на своя пациентка.

" Младо момиче в инженерна сфера. Тя беше на по-висока доза медикаменти, имаше и подпомагане от нейния доктор. Заедно успяхме за няколко месеца да спрем антидепресантите и тя да си поеме по нейния път ", сподели тя.

Изживяла американската си фантазия, в този момент Антония желае да сбъдне българската си. От към този момент година успешно съчетава логиката на психиката със заведението до река Чая.

" Баща ми е отраснал в прилежащата къща, научил се е да плува в реката до нас. Мястото носи доста наличие за мен и взех решение да поема тази нова задача. Психологията не е лесна. Пандемията доста се отрази на моите клиенти, което се отрази и на мен. Имах потребност от изобретателна отмора ", призна Антония.

Платила високата цена на чужбина, само че намерила още веднъж себе си, тя се надява да бъде образец за щерка си с всичко, което прави.

" Асеновград стартира да умира от центъра. Пълен е с празни заведения. Хората вземат решение да отидат до Пловдив, където има всичко. Там оставят финансите си, а нашият град малко по малко умира. Ако нашият център пораства и е жив, ще имаме повече улеснения и за самите нас. Така няма да се постанова 10 000 коли на ден да отиват до Пловдив и да се връщат ", на мнение е младата ресторантьорка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР