Директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус в понеделник

...
Директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус в понеделник
Коментари Харесай

СЗО: Никога няма да има сребърен куршум, който да се бори с вируса

 Директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус в понеделник предизвести интернационалната общественост, че окончателното решение за COVID-19 за момента не е допустимо, предаде teleSUR.

" В момента няма сребърен патрон, който да се бори с вируса и в никакъв случай не може да има ", сподели Адханом Гебрезий.

Той добави, че във фаза на клиничните изпитвания има няколко ваксини и СЗО се надява на сполучлив край. Броят на случаите се е нараснал повече от пет пъти до 17,5 милиона, а броят на смъртните случаи се е утроил до 680 000, сподели Гебрейесус.

Директорът на програмата на СЗО в региона на опазването на здравето Майк Райън заяви, че страни с високи скорости на предаване, като Бразилия и Индия, би трябвало да се приготвят за огромна борба, която изисква непрекъснат ангажимент.

По същия метод Адханом Гебрейесус прикани интернационалната общност да не пести старания в битката против новия ковид.

" Посланието до хората и държавните управления е ясно: направете всичко. И когато е под надзор, продължете! Продължавайте да укрепвате здравната система ", сподели шефът на СЗО.

Той също по този начин осведоми, че екипът на СЗО, който пътува до Китай, е завършил своята задача за определяне произхода на вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР