Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви на брифинг,

...
Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви на брифинг,
Коментари Харесай

Полицейският бус не е препречвал пътя на мигрантите, бил е спрян на безопасно място

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Калоян Милтенов съобщи на брифинг, че полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, пренасящ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безвредно място. Милтенов обаче не скри, че служителите на реда не са имали лента за наложително прекъсване на транспортно средство.

Гл. ком. Милтенов посочи, че бусът е превозвал 12 незаконни мигранти. В момента се чака на място да дойде преводач от сирийски език, с цел да бъдат разпитани. 

Инцидентът стана във вторник сутринта, а един служител на реда е с заплаха за живота след конфликта. Преследването на буса траяло към 50 километра. Една патрулна кола го следвала от тунел " Траянови врата ", още една тръгнала след него от Ихтиман. 

Прокурор Иво Илиев посочи, че при злополуката са потърпевши общо трима чиновници на реда - двама са били отвън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него. „ Това, което имаме като първична информация, е, че се е движил по автомагистрала „ Тракия ” с много висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпоредби за прекъсване, бил е преследван от патрулни коли на полицията ”, сподели още Илиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР