Австрийската компания отбелязва аналогични случаи, при които руският газов монополист

...
Австрийската компания отбелязва аналогични случаи, при които руският газов монополист
Коментари Харесай

OMV: Газпром експорт може да спре доставките на природен газ

Австрийската компания отбелязва аналогични случаи, при които съветският газов монополист е спирал доставките за свои клиенти
Австрийската петролна и газова компания О Ем Ви (OMV) разгласи през днешния ден, че доставките на природен газ от Русия " може да бъдат спрени по отношение на решение на задграничен съд ", съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

OMV не показва детайлности по отношение на случая.

Базираната във Виена компания твърди участниците на пазара на синьо гориво, че ще може да обезпечи количества природен газ от други снабдители, с които да компенсира възможното прекъсване на съветските доставки. Това се показва в известие, оповестено на уеб страницата на OMV.

Ако правосъдното решение влезе в действие, то подразделението на австрийската компания за търговия с природен газ " OMV маркетинг & газ трейдинг " (OGMT) ще би трябвало да извърши заплащане към неназована европейска компания, вместо да заплати на съветската държавна компания " Газпром ".

" OMV маркетинг & газ трейдинг " разгласи, че в случай че това стане, то дъщерното сдружение на съветския газов монополист, което дава отговор за износа на синьо гориво - " Газпром износ ", евентуално ще спре доставките на природен газ. Това би засегнало австрийския енергиен пазар, показва компанията. Тя се основа на аналогични случаи, при които съветският газов монополист е спирал доставките за свои клиенти.

От своя страна Арбитражният съд на Санкт Петербург и на съветската Ленинградска област забрани на " OMV маркетинг & газ трейдинг " да заведе арбитражно дело в шведската столица Стокхолм против " Газпром износ ".

Руският съд е заплашил OMV с санкция в размер на 575,2 милиона евро, в случай че заведе арбитражно дело отвън територията на Русия, съобщи организация ТАСС, представена от Ройтерс.

В края на предходната година съветският президент Владимир Путин разпореди немската компания " Винтерсхал Деа " (Wintershall Dea) и OMV да бъдат лишени от дяловете си за милиарди долари в планове за рандеман на газ в съветската част от Арктика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР