Хиперзвуковите оръжия на САЩ бяха подсилени от договор на американската

...
Хиперзвуковите оръжия на САЩ бяха подсилени от договор на американската
Коментари Харесай

Newsweek: САЩ разработват хиперзвуково оръжие с голям обсег Dark Eagle

Хиперзвуковите оръжия на Съединени американски щати бяха подсилени от контракт на американската войска на стойност 756 милиона $ за спомагателни благоприятни условия за ракета, проектирана да лети най-малко пет пъти по-бързо от скоростта на звука, заяви Newsweek.

Началниците на армията работят с Lockheed Martin, международен производител на аерокосмическа и отбранителна техника, по създаването на хиперзвуковото оръжие с огромен обхват (LRHW), известно още като Dark Eagle, от 2019 година насам, напомня " Труд ".

Оръжейната система Mach 5 е част от напъните на армията да усъвършенства своята дарба за прецизни удари на дълги дистанции, която е от решаващо значение за побеждаване на системите за противоракетна защита и за поразяване на значими цели на обилни дистанции.

В петък армията разгласи контракта на стойност над 700 милиона $, в който производителят на аерокосмическа и отбранителна техника ще даде в допълнение съоръжение за хиперзвуковите ракети LRHW, поддръжка на системи и софтуерно инженерство и логистични решения на армията.

„ Lockheed Martin се гордее да продължи нашето мощно партньорство с държавното управление на Съединени американски щати за хиперзвукови ударни качества “, сподели Стив Лейн, вицепрезидент на Hypersonic Strike Weapon Systems в Lockheed Martin в известие за медиите.
„ С този контракт ние ще подкрепим американската войска да поддържа хиперзвуковата оръжейна система с огромен обхват, която сега е в ръцете на американските бойци, ще произведем спомагателни LRNW ракети за бъдещо потребление и ще подпомогнем полетните проби. “

Освен това LRHW ще вкара нов клас „ свръхбързи и маневрени хиперзвукови ракети с огромен обхват с опция за изстрелване от наземни мобилни платформи “.

„ Оръжейната система LRHW е проектирана да изстрелва елементарния хиперзвуков All Up Round (AUR) – обезпечен от програмата за стандартен бърз удар (CPS), ръководена от военноморските сили на Съединени американски щати – и включва армейски резервоар, център за интервенции на ракетите и пускови установки за транспортер, “ споделя Lockheed Martin в прессъобщението.

Lockheed Martin, който е основният реализатор на хиперзвуковото оръжие, работещ с американската войска, първо достави съоръжение за ракетите LRHW на американски бойци през 2021 година

Според Изследователската работа на Конгреса това хиперзвуково оръжие е проектирано да се движи със скорости, надвишаващи Mach 5, което го прави главно допълнение към арсенала на американската войска, защото съдействието сред американската войска и Lockheed Martin продължава да се концентрира върху бързото развиване и внедряване от тези разширени благоприятни условия.

Хиперзвуковите ракети се движат със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука или по-бързо, употребявайки усъвършенствани системи за задвижване, с цел да поддържат скорост, до момента в който възнамеряват през горните пластове на атмосферата.

В допълнение към тяхната скорост, тези ракети са високо маневрени и могат елементарно да избегнат обичайните системи за противоракетна защита.

Този нов контракт идва, откакто анализатор от американското разузнаване сподели през март, че Китай разполага с " водещия хиперзвуков боеприпас в света ", с проекти за прогрес с цялостна скорост, с цел да разшири обсега на тези сложни за ориентиране оръжия.

„ Китайските ракетни стратегии са сравними с производителите от най-високо равнище в интернационален мащаб и Китай в този момент разполага с водещ хиперзвуков боеприпас в света “, сподели Джефри Маккормик, старши анализатор в Националния център за въздушно и галактическо разузнаване, в изказване, квалифицирано за Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите.

Развитието на Китай на хиперзвукова технология " waverider " и термични материали за повишение на толерантността на оръжията към рисковата топлота, която съпътства хиперзвуковата скорост, съставлява напредъка на страната в офанзивните качества.

През последното десетилетие Китай прави крачки към междуконтинентални хиперзвукови ракети, както беше демонстрирано през 2021 година, когато страната тества две, които прелетяха най-малко частично към света.

„ Напредъкът на Китай е резултат от напъните му през последните две десетилетия да усъвършенства фрапантно качествата си и технологиите за хиперзвукови ракети с стандартно и нуклеарно оръжие. Това беше направено посредством интензивни и целенасочени вложения, разработка, тестване и в този момент доставки до Народната Освободителната войска “, сподели Маккормик през март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР