Директорът „Маркетинг и комуникации” към БФС – Христо Запрянов, говори

...
Директорът „Маркетинг и комуникации” към БФС – Христо Запрянов, говори
Коментари Харесай

Директор в БФС: Михайлов няма да подава оставка!

Директорът „ Маркетинг и комуникации” към БФС – Христо Запрянов, приказва за медиите пред базата „ Домът на футбола” в столичния квартал Бояна. Запрянов призна, че Борислав Михайлов няма да подава оставка като президент на футболния съюз и също по този начин се чака да има съвещание на Изпълнителния комитет към БФС идния петък. След неговото осъществяване, президентът Михайлов ще приказва пред медиите на заложените въпроси.

Запрянов разяснява всичко, което стана в понеделнишката вечер по време на крушението на България против Англия с 0:6 и по какъв начин хората от българска страна са предиздвикали играчите на „ трите лъва” да доиграят мача, откакто не са желали да излизат на терена през второто полувреме.

„ Ако питате съответно за подаване на оставка, няма да се подава. Законите са такива, че страната няма право да изисква и да се меси за футбола. В петък има заседание на ИК към БФС, след което ще се свика конференция, на която господин Михайлов ще хвърли светлина върху случая. Ръководството не считаме, че БФС може да носи отговорност за хулиганите. В доста други страни, страните са взимали съществени ограничения за премахване на тези дейности. Можем да ги порицателен, само че нямаме пълномощията да го осъждаме”, разяснява запрянов.

„ Разликата в класите е голяма. Аз за спортно-технически тематики мога да приказвам, само че не съм точният човек. Загубата е изцяло реалистична, както споделиха всички и не мисля, че това е проблем на страната. Странно наслагване на мнение е, че данъкоплатецът заплаща заплатите на БФС. Федерацията се устоя, всичко го има черно на бяло и БФС като член на ФИФА и УЕФА има съществени доходи от огромните футболни институции”.

„ Не мога да разясня решението на премиера. Всеки има право на мнение. От моята позиция не мога да разясня тази реакция. Боли ни, че паднахме, боли ни, че ни сочат с пръст, защото не сме известни ксенофоби. За наказване още обаче не зная. Има доста „ замразени” федерации в разнообразни част на света. Цивилизованата част на Европа няма подобен случай, само че всички сме сюрпризирани от тази реакция на страната”.

„ Михайлов кани медиите от 15,00 часа в Бояна, с цел да отговори на въпросите на пресата. Важно е, че мачът приключи, тъй като в противоположен случай щеше да стане нещо доста позорно. Напрежението се нагнети доста, а президентът на БФС на два пъти писа към ФА. Ако се потвърди, естествено, че това държание е неприемливо, само че аз бих желал да похваля организационната работа, която бе свършена в София. Не единствено аз убедих англичаните да излязат второто полувреме. Имаше диалози с делегатите и с общи старания ги убедихме, че това е най-правилното нещо”.

„ Предполагам, че ни чакат наказания. Всички знаеха какво може да стане, защото предходните ни санкции не бяха за сходен вид, само че допускам, че в този момент те ще са сурови. Това не трябваше да се случва с коментирането по медиите и тези футболисти и почитателите биха потърпевши. В отчета на делегата написа, че мачът е преустановен веднъж”.

„ Нямам визия дали почитателите са пробвали да навредят на БФС. Хората, които идват на сходен мач, би трябвало да се радват. Да, резултатът не е прекрасен, само че в случай че е провокация, то ще е доста тъпо. Нямам визия кой може да е изрекъл тези обиди”, приключи Христо Запрянов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР