Дипломатическият персонал на САЩ ще се завърне в Украйна през

...
Дипломатическият персонал на САЩ ще се завърне в Украйна през
Коментари Харесай

Какви обещания дадоха американците на Зеленски по време на тайната визита

Дипломатическият личен състав на Съединени американски щати ще се завърне в Украйна през идната седмица, заяви организация Ройтерс, базирайки се на почитан чиновник на американската администрация, заяви Нова тв. Според данни на организацията тези уверения са били дадени по време на диалозите с украинския президент Володимир Зеленски от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, които дойдоха в Киев в неделя. От визитата им обаче няма никаква публична информация.

Според Ройтерс на 25 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично ще номинира Бриджит Бринк за дипломат на Съединени американски щати в Киев. Агенция Франс Прес заяви, че номинацията ще бъде оповестена публично през идващите няколко дни. Понастоящем Бринк управлява дипломатическата задача на Съединени американски щати в Словакия. Постът на дипломат на Съединени американски щати в Киев е незает от май 2019 година, когато дипломат Мари Йованович беше отзована във Вашингтон. Йованович беше назначена в Украйна през 2016 година по времето на президента Барак Обама. През май 2019 година тя напусна поста си по персонално гледище на тогавашния държавен глава Доналд Тръмп, който я упрекна в непочтеност.

От визитата стана ясно още, че Вашингтон ще отпусне 713 млн. $ за в допълнение военно финансиране на Украйна и още 15 европейски страни. Според известието над 322 млн. $ от тези средства ще бъдат предоставени на Украйна, а останалите ще бъдат разпределени сред страните от Централна и Източна Европа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР