Дините – всички обичаме големите изумрудено-розови плодове. Понякога ни изглежда,

...
Дините – всички обичаме големите изумрудено-розови плодове. Понякога ни изглежда,
Коментари Харесай

Как да изберем диня: трикове, които знаят само фермерите

 любеница

Дините – всички обичаме огромните изумрудено-розови плодове. Понякога ни наподобява, че да изберем добър образец е доста мъчно и е по силите само на дядо ни градинар. Но в действителност не е толкоз комплицирано, тъй като зрелостта на този плод може да се определели и без да имаме натъртено око и да махаме кората. Събрахме признаците, по които нормално фермерите дефинират, че вътрешността на динята е сочна и вкусна:

По земното леке

Жълтото (или земното) леке е мястото, на което динята е лежала на земята, когато е растяла. При зрелия плод петното би трябвало да бъде кафеникаво-жълто или даже оранжево-жълто, само че не бяло.

По „ пчелната паяжина “

Тези немного красиви кафеви петна върху динята приказват за това, че пчелите постоянно са посещавали плода по време на опрашване. Колкото по-често е имало опрашване, толкоз по-сладка е динята.

По сексуален симптом

Сред градинарите е публикувано деленето на дините на „ момчета “ и „ девойки “. „ Момчетата “ имат по-издължена форма, усетът им е по-воднист. А „ девойките “ са по-кръгли и доста сладки.

 любеница пчелна паяжина

По тегло и размер

По-добре избирайте не най-голямата, само че не и най-малката любеница. Оптималният вид е междинната. И би трябвало да помните, че хубавата любеница постоянно тежи задоволително за своя размер.

По опашката

Сухата опашка постоянно демонстрира, че динята е достигнала нужното равнище на узряване. А в случай че опашката е зелена и свежа, плодът още не е узрял.

Класическият способ на почукването

Няма да пропуснем и безспорната класика при установяване на вкусната любеница – метода с почукване. Ако почукаме върху кората и динята издаде компактен, чист и явен тон, значи е узряла.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР