Диктатурата на Владимир Путин практически изцяло унищожи и най-оскъдните кълнове

...
Диктатурата на Владимир Путин практически изцяло унищожи и най-оскъдните кълнове
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Политиката на Путин унищожи политическата активност в Русия

Диктатурата на Владимир Путин на практика напълно унищожи и най-оскъдните кълнове на политическа интензивност в Русия - това съобщи водачът на съветската опозиционна организация " Фонд за отбрана на правата на индивида " Гари Каспаров, представен от радио " Свобода ".

Каспаров приказва пред десетата конференция на платформата " Форум за свободна Русия ", която се организира онлайн.

По думите му, разногласието за това дали е допустима еволюция на путиновия режим завършва, режимът не би приел никакви форми на полемика.

Ситуацията с правата на индивида в Русия се утежнява през последните 20 години, означи Сергей Давидис, началник на програмата " Подкрепа за политическите пандизчии " към правозащитния център " Мемориал ".

" Нараства броят на политическите пандизчии, страната прави кавга с политическите съперници, за което свидетелства затварянето на Аексей Навални, дейностите срещу Иван Жданов, Любов Собол, Леонид Волков. За възвръщането на руската процедура за наказателна психиатрия свидетелства образецът с шамана Александър Габишев. " - аргументира се Давидис.

Председателят на организацията " Руско европейско придвижване " Данил Константинов означи укрепването на политическите режими в Русия и Беларус, които по думите му, се сплотяват в едно пространство.

Главният редактор на самостоятелния беларуски портал " Харта " 97 " Наталия Радина уточни, че Беларус е най-русифицираната страна и обстановката в нея не може да се съпоставя със събития, станали в Грузия, Сърбия или Украйна, тъй като страните са имали разнообразни стартови условия. Радина подсети, че Лукашенко основава " ескадроните на гибелта " още през 90-те години. От 1994 година режимът на Лукашенко е получил от Русия към 100 милиарда $ като поддръжка. По думите ѝ, опозицията в Беларус продължава активността си, отпред на беларуските митинги след оповестяването на резултатите от президентските избори са застанали " некомпетентни хора ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР