Дигиталното разделение между и може да окаже сериозно въздействие върху

...
Дигиталното разделение между и може да окаже сериозно въздействие върху
Коментари Харесай

Дигиталното разделение между САЩ и Китай заплашва бизнеса на ЕС

Дигиталното разделяне сред и може да окаже съществено влияние върху бизнеса на Европейски Съюз в Китай и той би трябвало да се " приготви за най-лошото ", съгласно Евроактив.

Бизнесът може да бъде изправен пред скъпоструващо му обособяване на неговите интернационалните интервенции, споделиха европейски бизнес групи.

На фона на предизвикващите паника политическо, комерсиално и финансово разделяне, китайско-американското съревнование в софтуерната сфера ще провокира най-голямо разстройство, показват в отчет, оповестен през днешния ден от Европейската комерсиална камара в Китай и MERICS, основан в Берлин мозъчен концерн, съобщи БГНЕС.

Точно както Съединените щати се пробват да прочистят мрежите си от китайски програмен продукт и съставни елементи, Китай, който е мощно подвластен от вноса на полупроводници, упорства за цифрова автономия. Европейските компании са хванати в капан по средата. Председателят на камарата Йоерг Вутке, изказвайки се на брифинг преди стартирането на отчета, предизвести за „ стихия, която се надига “. Потоците от данни, оборудването и цифровите артикули и услуги ще се окажат там, където разделянето най-вече вреди на фирмите, сподели той.

Бизнесът към този момент се бори с някои от тези проблеми, като разнообразни дефиниции на „ данни “ към този момент имат „ доста негативно влияние “ върху съвсем половината от интервюираните компании, се споделя в отчета на групите. Те настояват, че 19% от фирмите са изоставили или отсрочили нови планове, артикули или услуги заради китайските разпореждания по отношение на персоналната информация.

„ Тъй като светът върви към възходящ техно-национализъм, опцията за цялостна цифрова дезинтеграция изисква здравомислещ разбор “, споделят те в отчета, който идва две седмици откакто Европейски Съюз и Китай реализираха съглашение за даване на европейски компании на по-голям достъп до китайските пазари.

Предложението на Съединени американски щати за „ чиста мрежа “ има за цел да построи световен дигитален алианс, като се изключи технологиите, които Вашингтон счита за манипулирани от китайското комунистическо държавно управление.

Протекционизмът в Китай към този момент затруднява фирмите да употребяват европейски цифрови решения и мрежово съоръжение, сподели Джейкъб Гунтер, също представител на камарата. Европейските компании може да бъдат принудени да избират сред напълно отделени интервенции от Китай и останалия свят, или да намерят способи да употребяват по-„ неутрална “ архитектура, се споделя в отчета.

„ Разходите за двата разновидността са обилни. Всяка стъпка, подхваната по пътя на отделянето, нанася спомагателни вреди на нововъведенията, успеваемостта, спестяването на разноски и икономиите “, се споделя още в него.

„ Плъзгаме се надолу... и набираме скорост “, сподели Вутке. „ На този стадий не виждам изходна рампа. “
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР