Диетолозите назоваха продукти, които ще помогнат на мъжете след 50

...
Диетолозите назоваха продукти, които ще помогнат на мъжете след 50
Коментари Харесай

Кои са храните, които забавят стареенето при...

Диетолозите назоваха артикули, които ще оказват помощ на мъжете след 50 години да забавят процеса на стареене, мнението им е представено от изданието Eat This Not That! ( " Яж това, а не това " ) Диетоложката Рейчъл Файн посъветва прибавянето на авокадо към диетата. Този артикул съдържа мазнини и витамини, които обезпечават антиоксиданти и фитохимикали за удължение на младостта.

" Мъжете би трябвало да ядат разнородни храни, богати на пробиотици, с цел да забавят процеса на стареене ", сподели специалистката по чревно здраве Кара Ландау.

Тя предлага да ядете аспержи по-често и под всякаква форма: печени, пържени или на пара. Той е богат на пробиотици, които предизвикват растежа на потребни бактерии в червата. Диетоложката Джанет Коулман изясни, че с напредването на възрастта тялото създава все по-малко есенциални мастни киселини за здравето на кожата, тъй че след 50-годишна възраст е изключително значимо да избираме храни с високо наличие на омега-3. Тя предлага да се яде риба по-често.

Според нея сьомгата, атлантическата скумрия, треската, херингата и рибата звук измежду най-полезните типове риба. Специалистката Мариса Мешулам назова потреблението на зелени зеленчуци един от най-хубавите способи за закъснение на стареенето.

Спанакът, къдравото зеле и руколата са богати на витамин К, който има противовъзпалително деяние върху организма. Може да бъде потребен при болести, свързани с възрастта, като сърдечно-съдови болести, остеоартрит и остеопороза. Мешулам също посъветва да се включат ядки като бадеми в диетата, защото те съдържат витамин Е, за който е известно, че поддържа кожата здрава и млада и предотвратява мимическите линии.

Не забравяйте за горските плодове и плодовете, добавя диетоложката, те също са богати на антиоксиданти и ще оказват помощ за поддържане на кожата млада. Ако не е допустимо да се ядат пресни плодове, Мешулам предлага закупуване на натурални ягодоплодни блокчета.

По-рано американскакта диетоложка Триста Бест назова храни, които забавят стареенето на организма след 50 години. Един подобен артикул е авокадото, което може да се употребява в огромно многообразие от ястия - от сандвичи до омлети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР