Защо да изберем замразените плодове и зеленчуци пред пресните? Плодовете

...
Защо да изберем замразените плодове и зеленчуци пред пресните? Плодовете
Коментари Харесай

Защо да изберем замразените плодове и зеленчуци пред пресните?

Защо да изберем замразените плодове и зеленчуци пред пресните? Плодовете и зеленчуците са от решаващо значение за здравословното и уравновесено хранене, защото обезпечават редица витамини и минерали, както и фибри. Ако сега не можете да си позволите толкоз доста пресни артикули, има и други способи да си осигурите изгодите от тези групи храни. Може даже да съумеете да увеличите приема на плодове и зеленчуци.

Замразени

Пресните артикули постоянно се акцентират като най-хранителни (спомнете си остарялата сентенция „ прясното е най-хубаво “). Но това не е наложително.

Хранителните субстанции могат да намалеят по време на преместването им от пасището до кухнята и до момента в който се съхраняват в хладилника. Замразените зеленчуци в действителност могат да бъдат с по-високо наличие на някои хранителни субстанции, като да вземем за пример витамин С и Е, защото са замразени доста покрай момента на прибиране на реколтата. Промените в превозването и съхранението могат да окажат леко въздействие върху това.

Защо да изберем замразените плодове и зеленчуци пред пресните? 08.06.24 05:00 Правете това един път месечно и ще удължите живота си с 10 години, без да спортувате! 08.06.24 04:00 Лечебна смес отстранява петна и бръчки, усъвършенства храносмилането и кръвообращението 08.06.24 03:00 Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се вършат от масло 08.06.24 02:00 Храните, които покачват мигрената и главоболието 08.06.24 01:00

Минералните субстанции, като калций, желязо и магнезий, остават на сходни равнища в замразените артикули с пресните.

Друго преимущество на замразените зеленчуци и плодове е опцията да се понижат питателните боклуци, защото можете да употребявате единствено това, което ви е належащо сега.

Освен че можете да купувате замразени плодове и зеленчуци от супермаркета, можете да замразявате артикули сами вкъщи, в случай че имате остатък от градината или когато продуктите са по-евтини.

Бързото бланширане преди заледяване може да усъвършенства сигурността и качеството на продуктите. Това се прави, когато питателните артикули се потапят за малко във вряща вода или се подготвят на пара за малко време.

Замразените зеленчуци не са подобаващи за салати, само че могат да се употребяват печени или задушени и да се употребяват за супи, задушени ястия, запеканки, къри, пайове и кишове. Замразените плодове могат да се прибавят към ястия за закуска (със зърнени храни или кисело мляко) или да се употребяват при готвене за плодови пайове и торти, да вземем за пример.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР