Диетологът и натуропат Оксана Чернишова изреди всички плюсове и минуси

...
Диетологът и натуропат Оксана Чернишова изреди всички плюсове и минуси
Коментари Харесай

Това ли е краят на спора полезно или вредно е месото?

Диетологът и натуропат Оксана Чернишова изреди всички плюсове и минуси на яденето на месо, като по този метод постави завършек на въпроса за нуждата от потреблението му, написа zdrave.to.

Тя предизвести, че в някои случаи месото може да бъде нездравословно за човешкото здраве, а в други може да бъде незаменимо потребно.

Що се отнася до отрицателния му резултат, месото е един от главните източници на холестерол. При честата му консумация може да се получи задръстване на кръвоносните съдове и сърдечно-съдови болести. Тялото смила и обработва месото по-трудно от другите храни. То се задържа по-дълго в стомашно-чревния тракт и затова е мъчно за храносмилане.

Месните артикули обаче съдържат потребни аминокиселини. Някои от тях могат да се набират посредством ястие на растителна храна, само че не всички, което прави месото незаместим хранителен артикул.

Лекарят посъветва хората, които желаят или към този момент са се отказали от месото, да не го вършат изцяло, защото яденето му в рационални граници ще носи единствено изгода. Тя означи, че проблемите от яденето на месо пораждат заради някои неизправности в организма или заради липса на хранителна просвета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР