Диетата Веган преди 6 или още VB6 (Vegan Before 6)

...
Диетата Веган преди 6 или още VB6 (Vegan Before 6)
Коментари Харесай

Диетата Веган преди 6

Диетата Веган преди 6 или още VB6 (Vegan Before 6) е основана от Марк Битман. В своята книга Битман изяснява, че първо е почнал флекситарианската диета, само че заради здравословни аргументи не съумява да я ползва.

За спазването на флекситарианска диета е належащо да се употребява най-много растителна храна и да се в профил месото от менюто. След като схваща, че няма да може да изключи месото изцяло, Битман измисля и диетата Веган преди 6.

Какво е диетата Веган преди 6

Хранителният режим включва консумация на веганска храна до 18 часа всеки ден, а по-късно човек може да хапне и други артикули, само че естествено без да прекалява с количеството.

Битман твърди, че този режим ще помогне на всеки да отслабне, а и не е по никакъв начин сложен за съблюдаване, в случай че човек има предпочитание да бъде във форма.

Едно от най-хубавите неща в диетата е, че не е належащо да смятате калориите, които сте погълнали денем, тъй като режимът не ви дава никакво ограничаване. Всъщност диетата Веган преди 6 има много почитатели, които настояват, че за месец с това хранене човек може да смъкна 5–6 кг.

Здравословни изгоди на диетата Веган преди 6

 Диетата Веган преди 6

Оказва се още, че загубата на килца не е единствената изгода, която ще донесе хранителният режим Веган преди 6 – в случай че човек се храни като веган, заобикаля приема на доста мазнини. Това, от своя страна, ще усъвършенства положението на сърдечно–съдовата система, ще понижи заплахата от диабет и ще намали доста равнищата на холестерола.

Потенциални вреди на диетата Веган преди 6

Въпреки всички свои плюсове режимът на хранене Веган преди 6 има и своите дефекти. Най-големият минус на диетата е, че след 18 часа човек може да се нахвърли на всевъзможни храни и да изяде големи количества.

Според Битман най-важната част от режима е контролът – с цел да има резултат, човек би трябвало да умее да се храни уравновесено и да не прекалява с количеството. Битман разяснява, че с този режим на хранене е съумял да смъкна 15 % от тежестта си – това го е избавило от диабет.

Според основателя тази диета е полувегетарианска и е превъзходен вид за хората, които не могат да се откажат да ядат месни артикули.

В тяхна изгода имаме цялостен лист с вкусни предписания, измежду които са:

- веган хлебчета;

- веган палачинки;

- веган мъфини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР