Диетата със суров ориз набира все по-голяма популярност, тъй като

...
Диетата със суров ориз набира все по-голяма популярност, тъй като
Коментари Харесай

Диета със суров ориз

Диетата със недопечен ориз набира все по-голяма известност, защото с нея освен можете да почистите организма си, само че и да свалите непотребните килограми.

Всеизвестен факт е, оризът е доста потребен, като по този начин да вземем за пример всмуква токсините, солите, нездравословния холестерол, а също по този начин способства за нормализиране на обменните процеси.

Имайте поради обаче, че както и другите абсорбатори, по този начин и този артикул не прави разлика сред потребните и нездравословните детайли. При регулярна консумация на тази зърнена просвета поражда недостиг на минералните детайли, като преди всичко това се касае за калия. Имайки поради този факт, след приключването на диетата със недопечен ориз би трябвало да добавите към храненето си артикули, които са богати на калий - сушени кайсии, стафиди, печени картофи и други.

За да е отслабването оптимално дейно, по-добре е да употребявате неполирания кафяв ориз. По време на свалянето на килограмите и пречистването на организма е значимо да избягвате пушени храни, маринати, сладки и мазното.

При приготвянето на суровия ориз за консумация е значимо да не употребявате сол, захар, подправки или масло. Можете да вършиме тази процедура рядко, а точно 1-2 пъти в годината.

Варианти на диета със недопечен ориз

Диета № 1

 Диета с ориз

За задачата ще са ви нужни 3 чаши с ориз. Във всяка чаша сложете по 2 супени лъжици ориз и го залейте с 200 мл чиста вода. Най-главното в тази ситуация е да сменяте всеки ден водата, до момента в който се настои оризът. Продължавайте да вършиме това 4 дни. На 3-я ден вземете първата част, излейте водата и изяжте ориза недопечен, а точно - без да го подлагате на термична обработка. След това повторете процедурата, напълвайки чашата със недопечен ориз, и го залейте с вода, оставяйки тази чаша за последния ден. На идващия ден изяжте ориза от втората часа, който към този момент се настоял в течността. Не се тревожете - това не е комплицирано.

Тази вариация на диетата с ориз е хубава с това, че по този метод се почиства зърнената просвета от всички ненужни примеси и откакто го изядете, той незабавно стартира да изкарва солите от организма ви. Те задържат водата в организма - надлежно, в този случай течността към този момент не се задържа в организма и тялото ни стартира да се почиства от токсините. Естествено, по време на тази диета е значимо да не консумирате сол, тъй като другояче се губи напълно смисълът на този метод за разчистване на организма и намаляване.

Диета № 2

Това е още една вариация на диетичното хранене, като при нея се редува яденето на недопечен ориз и морските артикули. Важно е обаче те да не се смесват, защото в този случай резултатът от това здравословно хранене за разчистване на тялото и събаряне на непотребните килограми ще се загуби. Диетата в този случай се съблюдава за 3-4 дни, само че не повече от 5, защото оризът всмуква калия от организма.

Диета № 3

При тази вариация на вярното хранене се смесва суровият и наквасен авансово ориз с разнообразни сурови зеленчуци. То продължава 3-4 дни, само че не повече от пет. Важното е, че не можете да овкусявате ястията си със сол, подправки или сосове. Максималното, което можете да с позволите в този случай, е да добавите напълно малко масло. Първия ден може да ви е малко мъчно, само че бъдете уверени, че това е оптимално елементарен метод по пътя към идеалното тяло и самочувствие.

Диета № 4

Това е най-сложната диета със недопечен ориз, като по тази причина не трябва да се съблюдава повече от 2-3 дни. Нейната задача е оптималното разчистване на организма от нездравословните отрови, само че и свалянето на килограмите. При нея се взема първокачествен ориз и просто изяждате всеки ден по една чаша на веднъж или на няколко порции. Ако ви е доста комплицирано, тогава можете да добавите 2-3 ябълки. Техният сок е засищащ, само че и ще можете малко да разнообразите, доколкото е допустимо тази диета.

Оризът е неповторим артикул, който сходно на гъба, всмуква всички нездравословни отрови в организма и ги изкарва от тялото. Той е незаместим, в случай че желаете да отслабнете бързо и да свалите непотребните килограми, само че и да премахнете солта, която е първостепенна причина за болести на костите след 40 години. Ако спазвате всичките правила, тогава този метод на хранене ще бъде много щадящ, само че и ефикасен, а резултатите няма да ви накарат да чакате дълго.

Особености на използването на диетата със недопечен ориз и противопоказания

 Диета със недопечен ориз намаляване

Ползата и вредата на ориза са директно свързани с неговия химичен състав и характерности. Така да вземем за пример хората, страдащи от хронични проблеми с храносмилателната система, е по-добре да не прибягвате до тази диета.

Освен това, в случай че страдате от 2 или 3 степен на затлъстяване, тогава този метод за намаляване също е противопоказен за вас.

Кафявият ориз има характерни особености, които могат да се отнесат към нездравословните. Причината за това е, че той съдържа по този начин наречената фитинова киселина. Тя, от своя страна, препятства абсорбирането на калция и желязото. Именно по тази причина тази зърнена просвета е противопоказна за изразходване, в случай че страдате от минус на тези детайли, анемия, слаби кости или зъби и други.

Полезни свойства на ориза

Оризът е прелестен източник на комплицираните въглехидрати, даващи на организма прилив на сила за дълго време. Богат е и на витамините от група В (В1, В2, В3, В6), витамин Е, микро и макроелементи - калций, калий, желязо, фосфор, цинк, селен, йод и други минерали.

В състава му влизат 8 от нужните аминокиселини и напълно не съдържа глутен, който постоянно провокира алергична реакция при много от хората.

- Регулярната му консумация понижава вероятността от онкологични заболявания;

- Влияе добре при сърдечно-съдови заболявания;

- Помага да се възстановява работата на стомашно-чревния тракт;

- Подобрява положението на косата, ноктите и кожата;

 Отслабване с ориз

- Абсорбира нездравословните токсини;

- Оказва удобно влияние на нервната система;

- Подобрява мозъчната дейност;

- Регулярната му консумация забавя процесите на стареене;

- Подобрява метаболизма;

- Премахва непотребните течности от организма;

- Нормализира кръвното налягане;

- Подобрява работата на бъбреците;

- Не съдържат в състава си мазнини.

Ако нямате някакви характерни противопоказания, тогава самоуверено можете да опитате диетата със недопечен ориз, с цел да свалите непотребните килограми. Това е неповторим зърнен артикул, който освен форсира метаболизма, само че и ви зарежда с сила, усъвършенства мозъчната активност и се оправя съвършено с абсорбирането на нездравословните отрови, които са се натрупали в тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР