DHA: докозахексаеновата киселина е кралицата на добавките. Това е Oмега3

...
DHA: докозахексаеновата киселина е кралицата на добавките. Това е Oмега3
Коментари Харесай

Приемайте тези 7 добавки, за да стимулирате мозъка си

DHA : докозахексаеновата киселина е кралицата на добавките. Това е Oмега3 мастна киселина, представляваща над 90% от омега3 мастните киселини в мозъка. Освен това тя е главният съставен елемент на сърдечната тъкан. Това е едно от най-добре разказани съкровища за отбрана на мозъка.
Най-богатият натурален източник на DHA е кърмата. Това изяснява за какво кърменето непрекъснато се пропагандира, като доста значима стъпка към построяването на неврологичното здраве и качествата на детето през идващите години на напредък.
Ресвератрол : вълшебството, което носи изгода на организма, значително се дължи на естествената съставна част, съдържаща се в гроздето, която освен забавя процеса на стареене, усилва притока на кръв към мозъка и подтиква хубавичко сърдечна функционалност, само че също по този начин управлява мастните кафези, като инхибира тяхното развиване.
Разбира се, няма задоволително ресвератрол в една чаша вино. Следователно, с цел да изпитате всички наслаждения на това вещество, е належащо да приемате добавки с по-високото му наличие.
Като се има поради обстоятелството, че тази вълшебна молекула пази клетките от голям брой болести, тя постоянно се назовава асистент на имунната система на организма. Сега сигурно знаем, че ще създадем услуга на мозъка, в случай че прибавяме това вещество в дребни количества към диетата всеки ден. Забележете, че казахме дребни.
Докато оповестените по-рано проучвания демонстрират, че за реализиране на резултати ще са нужни доста високи дози ресвератрол, по-скорошни изследвания ясно демонстрират, че доза от не повече от 4,9 мг дневно демонстрира не по-малко осезателен резултат.
Куркума : член на фамилията на джинджифила, обект на интензивни научни проучвания, множеството от които изследват противовъзпалителните и антиоксидантните функционалности на това вещество, свързани с дейната му съставна част куркумин. Куркумата е фалшификация, която придава жълт цвят и се употребява в китайската и индийската медицина в продължение на хиляди години като естествено лекарство при доста болести.
Едно изследване измежду по-възрастни азиатци изследва връзката сред приема на къри и когнитивната функционалност. Тези, които са консумирали къри „ от време на време “ и „ постоянно или доста постоянно “, са се показали доста по-добре при избрани проби, които мерят по-високи умствени индикатори, в сравнение с хората, които са яли къри „ рядко “ или не са го употребявали „ в никакъв случай “.
Едно от тайните оръжия на куркумина е способността му да задейства гени, произвеждащи безчет антиоксиданти, които пазят скъпите митохондрии. В допълнение, куркуминът усъвършенства метаболизма на глюкозата. Всички тези свойства оказват помощ за понижаване на риска от развиване на мозъчно заболяване.
Пробиотици : впечатляващо ново изследване от преди няколко години сподели, че яденето на храни, богати на пробиотици – живи микроорганизми, които поддържат естествената чревна флора, може да има директен резултат върху държанието на мозъка, намалявайки напрежението, тревогата и депресията.
Тези племена от „ положителни бактерии “, които живеят в червата ни и подкрепят храносмилането, се ускоряват и подхранват от пробиотиците. Те играят доста значима роля в производството, усвояването и превозването на неврохимикали, като серотонин, допамин и растежния фактор на нервите, които са жизненонеобходими за вярното и здравословно действие на мозъка и нервната система.
Мозъкът получава информация за протичащото се в червата, а централната нервна система я изпраща назад, с цел да обезпечи оптимално действие на стомашно-чревния тракт. Благодарение на това предаване на информация можем да направляваме питателните си привички, храносмилането и даже да спим умерено през нощта.
В допълнение, червата също предават хормонални сигнали, които се трансформират в мозъка, като чувство за задоволеност, апетит и даже болежка, обвързвана с инфектиране. При неконтролирана цьолиакия, синдром на раздразнените вътрешности или болест на Крон, червата могат да имат директно въздействие върху това по какъв начин се усещаме, по какъв начин спим, какви са енергийните ни равнища, какъв брой болежка изпитваме и даже по какъв начин мислим.
Кокосово масло : може да служи както за профилактика, по този начин и за лекуване на невродегенеративни болести. Той е освен супергориво за мозъка, само че и вещество, което може да понижи възпалението. Можете просто да изпиете чаена лъжичка кокосово масло или да го употребявате в процеса на готвене. Кокосовото масло е топлоустойчиво, тъй че може да се готви при високи температури.
Алфа липоева киселина : тази мастна киселина се намира във всяка клетка, която генерира сила за естественото действие на тялото. Тя минава през кръвно-мозъчната преграда и работи като мощен антиоксидант за мозъчните кафези – това се отнася както за мастната тъкан, по този начин и за цереброспиналната течност.
Учените сега изследват това вещество като евентуален лек за инсулти и други мозъчни болести – деменция и заболявания, свързани с нарушавания, породени от свободните радикали. Въпреки че тялото е в положение да създава тази мастна киселина в задоволителни количества поради актуалния метод на живот и неприятната диета, не е ненужно да се приема алфа-липоева киселина под формата на добавки.

Витамин D : не е изцяло вярно да го назоваваме витамин, защото в действителност той е мастноразтворим стероиден хормон. Въпреки че множеството хора го свързват извънредно със здрави кости и равнища на калций – заради което се прибавя към млякото, витамин D има доста по-сериозен резултат върху организма и по-специално върху мозъка.
Известно е, че цялата централна нервна система съдържа рецептори за витамин D. Не е загадка също, че оказва помощ за контролиране на ензимите в мозъка и цереброспиналната течност, които вземат участие в производството на невротрансмитери и подтикват растежа на нервите.
Както предклиничните, по този начин и клиничните изследвания демонстрират, че витамин D защищава невроните от нездравословното влияние на свободните радикали, като понижава възпалението.
Може да отнеме месеци за поправяне на недостига на витамин D, само че тази процедура фрапантно да усъвършенства химията на цялото тяло – от здравето на костите до това на мозъка, даже чувствителността към инсулин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР